2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da 'Panter - 1' tatbikatı

Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde ve şehir genelinde bugün 'Panter-1' adı verilen, cezaevinde isyan, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda firarları önlemek amacıyla bir tatbikat yapıldı.
Saat 14.10'da başlayan cezaevindeki tatbikata, Trabzon Belediyesi İtfaiye ekipleri, Sivil Savunma Ekipleri, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, Asayiş Ekipleri'nin personeli ile ilgili birim amir ve müdürleri, jandarma ekipleri ve ilgili görevliler katıldı. Cezaevinde yapılan tatbikatın yanısıra ana yol güzergahlarındaki ilçelerde ve şehir merkezinde polis ekipleri belirlenen kontrol noktalarında tedbir aldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu'nun da bizzat katıldığı tatbikatta, ilgili birimlerin cezaevine intikal süreci ile alınacak acil tedbirler gözden geçirildi. Tatbibatın ilk bölümünde jandarma cezaevi içersinde bir arama yaparken, cezaevinden kaçılması muhtemel durumlarda da şehrin giriş ve çıkışları ile kilit noktalarında emniyet görevlileri de hazır bekledi.
Öte yandan bu yıl ilk kez yapılan tatbikatın başarılı geçtiğini belirten yetkililer, söz konusu tatbikatın zaman zaman uygulanacağını belirttiler.
BEKİR KOCA - TRABZON (İHA)
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2004 Cuma 21:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?