2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da polise işkence suçlaması

Trabzon’da sokak çocuklarının saldırısına uğrayan bir kişi şikayet için gittiği Emniyet Müdürlüğü’nde işkence gördüğünü iddia etti.

Trabzon’da bıçak çekerek kendisinden para isteyen sokak çocuklarını şikayet etmek için çarşı polis karakoluna giden Aydın Ay’ın iddiaları çarpıcı.

Olayla ilgili karakolda ifade veren Ay, şüpheli olarak gözaltına alındığını ardından da götürüldüğü Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki görevli polisler tarafından kendisine işkence yapıldığını ileri sürüyor.

Tazyikli suyla işkence iddiası

Vücudunun bazı yerlerinde ezikler ve kolunda kırıklar bulunan Aydın Ay, polislerin kendisini soyduğunu ardından gözlerini bağlayıp, üzerine tazyikli su sıktıklarını ileri sürdü.

Baygınlık geçirmesi üzerine polislerin kendisini hastaneye bırakıp kaçtığını söyleyen Ay, savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Ay, görevli polislerin sokak çocuklarıyla iş birliği içinde olduğunu da öne sürdü.

Akyürek: "Aydın Ay’ın, hırsızlıktan arandığı tespit edildi"

Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, emniyette işkence gördüğünü ileri süren Aydın Ay’ın, İstanbul Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce hırsızlık suçundan arandığını tespit ettiklerini söyledi.

Akyürek, Aydın Ay’ın dün Trabzon İnsan Hakları Derneği’nde yaptığı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekiplerince sebepsiz yere alıkonularak, kendisine işkence yapıldığı ve senet imzalattırıldığını ileri sürdüğünü hatırlattı.

Akyürek: "Gereği yapılacak"

Trabzon İl Emniyet Müdürü Akyürek, bu konuda arkadaşlarımıza iftira edildiğini ve savcılıkla görüşüp, gereğini yapacağınıaçıkladı.
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 17:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?