30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'da saha karıştı!

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Sivasspor arasındaki karşılaşma, ev sahibi Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle devam ederken, çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.

Trabzonspor, 83. dakikada Ersen Martin'in golüyle 1-0 öne geçti. Ersen Martin'in golünden birkaç dakika sonra bazı taraftarlar sahaya girdi ve Sivassporlu oyunculara saldırmaya başladı.

Güvenlik güçleri çıkan olayları yatıştırmaya çalışırken, hakem üçlüsü soyunma odasına gitti ve oyun uzun süre duldu. Bu gerginliğin ardından yapılan açıklamada, maçın tatil edildiği belirtildi.

TARAFTARLAR, KONUK TAKIM OYUNCULARINA SALDIRDI

Trabzonspor ile Sivasspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın uzatma dakikalarında olaylar çıktı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında, Sivasspor'un kazandığı bir serbest vuruş sonrası ceza sahasında iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada sahaya giren Bordo-mavili bir taraftar, Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız'a tokat attı. Bunun üzerine saha bir anda karışırken, birçok taraftar da tribünlerden atlayarak sahaya girdi. Polis, olayları önlemekte yetersiz kalırken, taraftarlar güçlükle saha dışına çıkarılabildi. Karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek, olaylar üzerine yardımcılarını da yanına alarak soyunma odasına gitti.

Trabzon Valisi Nuri Okutan da, sahaya girerek öfkeli taraftarları sakinleştirmeye çalıştı ve stat dışında görevli polislerin de stat içinde görevlendirilmesi talimatını verdi.

Önceki Haber

90+27 Trabzon'da halen bir netlik yok. Maçın tatil edilebileceği de belirtiliyor. Hakem Bülent Demirlek ve hakem ekibi her iki takımın yöneticilerini soyunma odasına çağırdı. Burada yapılacak toplantı sonunda maçın başlayaıp başlamayacağı da belli olacak.

90+16 Bu arada Trabzonspor takımı da soyunma odasına gitti.

90+14 Bu arada Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz; tedavi gören futbolcuları olduğunu ve şuan ne olacağını bilmediğini söyledi.

90+10 Trabzonspor taraftarı sakinleşti. Takım da onlara giderek alkışladı. Ama hakemler halen sahaya gelmedi.

90+8 Orta sahada toplanan Sivasspor, Başkan Mecnun Odyakmaz'ın emriyle soyunma odasına gitti.

90+7 Sivasspor takımı orta alanda toplandı. Henüz saha içindeki siviller ayrılmazken başkaları da içeri girmeye devam ediyor.

90+6 İnanılmaz anlar sürüyor! Bülent Uygun adeta sinir küpü. Saha kenarında Ziya Doğan Uygun'u zor sakinleştiriyor!

90+5 Ve inanılmaz olaylar sürüyor. Hakemler soyunma odasına gitti. Taraftarlarla foto muhabirleri bile birbirine girdi! Saha içi halen karışık!

90+4 Ve saha karıştı. Gergin geçen son anlarda bir anda saha kenarından çok sayıda taraftar içeri girdi. Bir anda saha karıştı!

90+2 Ayman Mohamed Abdelaziz (Trabzonspor)

90+2 Musa Aydın  sarı kart gördü (Sivasspor)

90.Sivasspor müthiş bir gol kaçırdı. Mehmet Yıldız ceza alanı sağ tarafında topla buluştu. Sırtı kaleye dönükken dönüp vurdu. Jabi'ye çarpan top havalanıp kaleciyi geçti ve üst direkten döndü. Defans topu uzaklaştırdı.

89.Yasir Mehmet Yıldız'ın çıkarttığı topa ceza alanı dışından çok sert vurdu. Tolga nefis çıkarttı.

87.Sağdan Sivasspor'un kazandığı serbest vuruşta seken top havalandı. Sedat'ın kafa vuruşunda top kaleci Tolga'da kaldı.

85. Ve beklenen gol taraftarının sabrının tükendiği o kilit dakikada golü buldu. Ersen attı. Sağdan ikinci yarıda oyuna giren Ayman'ın ortasında yine ikinci yarıda oyuna giremn Ersen Diallo'nun yanından topu alıp dönüp vurdu ve golü buldu.

81. Maçın belki de en net gol pozisyonunda Sivasspor golü bulamadı. Mehmet'in ara pasında defansın arkasına sarkan Musa kaleci ile karşı karşıya sağ çaprazdan uzak direğe vurdu. Top yandan auta gitti.

79. Abdurrahman Dereli (Girdi) - Serdar Topraktepe (Çıktı) (Sivasspor)

74. Ayman Mohamed Abdelaziz (Girdi) - Serkan Balcı (Çıktı) (Trabzonspor)

73. Ersen'e faul yapan Sedat sarı kart gördü. (Sivasspor)

73. Müthiş bir gol kaçtı. Ersen Celalettin'in ceza alanına ortasını Gökdeniz'in önüne indirdi. Gökdeniz voleyi vurdu ama top yandan az farkla auta gitti.

71. Ömer Rıza (Girdi) - Umut Bulut(Çıktı) (Trabzonspor)

67. Ersen oyuna girdiğinden beri Trabzonspor'da ceza alanına gönderilen hava topları arttı.

64. Balili Hüseyin'den aldığı topla hafif sağ çaprazdan uzak köşeye vurdu. Tolga sağında giden topa uzandı ama top onu geçti fakat auta gitti.

62. Ersen Martin (Girdi) - İbrahima Yattara (Çıktı) (Trabzonspor

61. Celaleddin Koçak  sarı kart gördü (Trabzonspor)

60. Pini Felix Balili(Girdi) - İlhan Ummak(Çıktı) (Sivasspor)

59. Bu kez Trabzon tehlikeli geldi. Sağdan yapılan ortada defansın uzaklaştırdığı top önüne düşünce sert vuran Celalleddin oldu. Defanstan seken top kornere gitti. Köşe vuruşunda Petkoviç'in sektirdiği topu defans uzaklaştırdı.

58.Sivasspor tehlikeli geldi. Musa soldan ceza alanı dışında aldığı topla arka direğe ortaladı. Kurbanov burada kafayı vurdu. Tolga'yı aşan topu son anda defans çizgiden çıkartı.

57.Yasir bu dakikada Ceyhun'la adeta güreşince sarı kart gördü.

53. Ceyhun'un kullandığı serbest vuruşta arka direkte yükselen Serkan, boyunun kısa olması nedeniyle kafayı vuramadı.

50.Trabzonspor ilk yarıdaki gibi baskılı oynuyor fakat hedef noktada pas kayıpları yapmaya devam ediyor. Sivasspor ise kontratak futbolu tercih ediyor.

48. Ceyhun'un kazanılan kornerde sağdan ceza alanına ortasında Erdinç kafayı vurdu. Top üstten auta gitti..

46. Ve mücadelede ikinci yarı başladı.

İLK YARI

Turkcell Süper Lig'in ilk hafta mücadelesinde Trabzonspor, kendi evinde geçtiğimiz sezonun başarılı ekiplerinden Sivasspor'u ağırlıyor... Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynan karşılaşmada hakem Bülent Demirlek.

Trabzonspor ile Sivasspor, bugünkü maçla birlikte ligde 5. kez karşı karşıya geliyor. Trabzonspor'un 40. yıl kutlamaları dolayısıyla tribünler dolu.

İlk 11'ler

Trabzonspor: Tolga, Tayfun, Erdinç, Jabi, Celaleddin, Serkan, Hüseyin, Ceyhun, Gökdeniz, Yattara, Umut

Sivasspor: Petkoviç, Musa, Hayrettin, İlhan, Sedat, Murat, Diallo, Kurbanov, Mehmet Yıldız, Mohammed Ali, Yasir

Ve maça Trabzonspor başladı...

İlk atak ev sahibi ekipten geldi. Henüz 1. dakikada Gökdeniz'in ceza sahasına yerden gönderdiği topta Umut vurdu ama top yandan dışarıya gitti.

Trabzonspor oyuna hızlı başladı. 2. dakikada yine Gökdeniz'in pasında, Yattara ayağının içiyle vurdu ve top yine direğin yanından dışarıya çıktı.

Karşılaşmada ilk dakikalar olmasına rağmen tempo çok yüksek.

Karşılaşmada 10. dakikayı geride bıraktık ve Trabzonspor Gökdeniz'le sağ kanattan etkili geliyor.

Sivasspor 15. dakikada hızlı çıktı. Musa ceza sahasına yerden uzun bir pas verdi ama Mehmet Yıldız topla buluşamadı.

Maçın 20. dakikasını geride bırakıyoruz ve ilk dakikalardaki Trabzonspor ataklarını kesmiş durumda konuk ekip Sivasspor.

25. dakikada Hüseyin Cimşir, Yasir'e yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

28. Ceyhun soldan son çizgiye İlhan'ı geçerek indi. Ortasını yerden yaptı. Umut'tan önce Petkoviç yerden giden topa adeta siper olup topu kaptı.

30.Uzak mesafeden kaleyi cepheden gören noktada kazanılan firikikte Yattara'nın vuruşu barajdan sekti. Dönen top yükselince Petkoviç topu almak için çıktı ama Serkan topa dokununca boşa çıkmış oldu. Açılan top Yattara'nın önünde kaldı. Petkoviç kalede olmamasına rağmen Gineli oyuncunun vuruşu etkili olmadı ve yandan auta gitti.

32. Bu dakikada maç içinde sürekli ikili mücadeleye giren Ceyhun ve Muhammed arasında topsuz alanda tartışma çıktı. İtişmelerin yaşandığı olay sonrası hakem iki futbolcuyu da uyardı.

33. Muhammed Ali Kurtuluş (Sivasspor), Ceyhun Eriş (Trabzonspor) hakemin uyarısından sonra tartışmaya devam eden iki oyuncu sarı kart gördü.

34. Musa ile girdiği ikili mücadele sonrası topun yandan dışarı çıkmasının ardından beklediği karar gelmeyen Yattara yan hakeme sert bir itirazda bulunuca sarı kart gördü. 

35. Maç sertleşti. Bu dakikada da Kurbanov ile Serkan arasındaki mücadelenin ardından Azeri oyuncu yerde kaldı ve oyun kısa süre durdu.

37. Serkan defansın bir anlık hatasında araya girip fırsatçılığını konuşturdu. Müsait durumda hafif sol çaprazdan sert vurdu ama top yandan auta gitti.

38. Sivasspor'un kazandığı serbest vuruşta sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Tolga boşa çıktı. Tehlikeyi defans karşıladı.

39. Kurbanov ceza alanı içi sol tarafında kendini kaybettirdi. Bu oyuncuya atılan tehlikeli topta Kurbanov topa sadece ayağının ucuyla dokunabilince tehlike sona erdi.

44. Hüseyin'e faul yapan Ilgar Kurbanov (Sivasspor)  sarı kart gördü.

45.  İlk yarının '1' dakika uzayacağı işaret edildi.

Ve ilk yarı sona erdi. 0-0

 


ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 21:25:25
Güncelleme :13 Ağustos 2007 Pazartesi 09:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım memiş IP: 85.98.155.xxx Tarih : 13.08.2007 11:48:21
bi trabzonlu olarak hayatım en kotu günüydü tamam taraftarın sahaya girmesini tastif etmiyorum ama su macı seyretin o zaman karar verin bülent demirlek bizi katletti aynı hakem gecen seneki derbiyi neden tatil edemedi o zaman edemez cünkü yürek meselesi herkes trabzonumun üzerinden prim yapıyo vurun abalıya nerde federasyon baskanı hani trabzonlu olan simdi goster trabzonlugunu ilk kez ama sunu unutmayalım bu yonetim boyle aciz oldugu sürece daha cok ceza alırız saygılar asi laz kazım her zaman takımın arkasındayım