5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'da selin faturası ağır

TRABZON'DA SELİN FATURASI 10 MİLYON TL ÜZERİNDE

Trabzon'da selin yaraları sarılmaya çalışılırken hasar tespit çalışmaları da yapılıyor. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şu ana kadar yapılan tespitlere göre zararın yaklaşık 10 milyon TL üzerinde olduğunu belirterek asıl üzüntülerinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden gencin ölümü olduğu söyledi.

Yaşanan sel felaketinin ardından Belediye Fen Müdürlüğü'nde kriz masası oluşturduklarını belirten başkan Gümrükçüoğlu, çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğünü söyledi.

İki günden beri aralıksız yağan yağmurun sel baskınlarına neden olduğunu kaydeden başkan Gümrükçüoğlu " Belediye olarak gerekli önlemlerimizi almış durumdayız. Tüm izinleri kaldırdık. İşkur projesi kapsamında alınan işçilerde çalışmalara dahil edildi. Ayrıca Fen Müdürlüğü'müzce kriz masası oluşturduk. Çalışmalara valilik, Karayolları, Devlet Su İşleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de katıldı.

Hasarın meydana geldiği yerleri tek tek dolaşarak kayıt altına alındığını ifade eden başkan Gümrükçüoğlu "Pazarkapı semti, piyasa meydanında bulunan işyerlerinde çok büyük baddi zararlar meydana geldi. Yapılan ilk belirlemelere göre 10 milyon TL'nin üzerinde hasar tespit edildi. Esnafımıza devletimizin şevkatli elinin uzanacağını biliyor ve inanıyoruz. 24 saat boyunca çalışan belediye personeline bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca Valiliğimiz önderliğinde bizlere destek veren Karayolları ve Devlet su İşleri Bölge Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum" dedi.

Mahsur kalanların belediye imkanları ile kurtarıldığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu , " Maalesef elektrik çarpması sonucu bir gencimizi kaybettik. Bunun dışında herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Temizleme çalışmalarımızı bütün hızıyla sürdürerek yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz"dedi

TRABZON'DA SELİN FATURASI 10 MİLYON TL ÜZERİNDE
TRABZON'DA SELİN FATURASI 10 MİLYON TL ÜZERİNDE
TRABZON'DA SELİN FATURASI 10 MİLYON TL ÜZERİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 16:53:00
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 19:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?