30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'da şenlik var

Trabzon'da, 8. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali devam ediyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca geleneksel olarak düzenlenen festival kapsamında Makedonya "Yabani Aşk" adlı oyunu bu akşam, Azerbaycan "Keşke Araba Devrilmeseydi" adlı oyunu yarın, İran "Kıyamet Aşkı" adlı oyunu 5 Mayısta, Rusya "İflas" adlı oyunu 6 Mayısta, Trabzon Devlet Tiyatrosu "Git Gel Dolap" adlı oyunu 7 Mayısta, Ukrayna "Job" adlı oyunu 8 Mayısta, Bulgaristan "Albena" adlı oyunu 9 Mayısta sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Festival etkinlikleri çerçevesinde Fransa, bugün, "Cin ve Sihirli Lamba" adlı pandomim gösterisini Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde gerçekleştirecek.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde Özel Bonbon Anaokuluna ait resim sergisi 9 Mayısa kadar, Özel Ata Kolejinin resim sergisi ise 10 ve 11 Mayısta gezilebilecek.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Yüzüncü Yıl İlköğretim Okuluna ait resim sergisi, 7-11 Mayısta ziyarete açık olacak.


Samsun


Haldun Taner'in ünlü oyunu "Vatan Kurtaran Şaban", Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından 7 Mayısta Samsun'da sahnelenecek. Ferhan Şensoy ise "Fername" adlı tek kişilik oyunuyla 9 Mayısta Samsunlu tiyatroseverlerle buluşacak.

Samsun'da bu hafta gerçekleştirilecek kültür-sanat etkinlikleri şöyle:


GAZİ SAHNESİ: Samsunlu gazeteci-yazar Hakan Dilek, "Ne Gülüyorsun Anlatılan Senin Hikayen" adlı tek kişilik gösterisini 7 Mayıs Pazartesi günü sunacak.

Pelit-Der üyelerinin vereceği Türk Halk Müziği konseri, 6 Mayısta dinlenebilecek.

Karınca Çocuk Yuvası tiyatro topluluğu, "Şarkılarımız Yaşasın" adlı oyunu 7 Mayısta günü minikler için sahneleyecek.

Yılmaz Onay'ın yazdığı, Özgür Başkaya'nın yönettiği oyunun müzikleri Kemal Gününç'e ait.


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: Gazi Belediyesi Konservatuvarı gitar topluluğu, 5 Mayısta müzik dinletisi sunacak.

Samsun Mübadele Derneğince organize edilen Türk sanat müziği konseri, 6 Mayısta Türk Sanat Musikisi Derneği Topluluğu tarafından verilecek.

Haldun Taner'in ünlü oyunu "Vatan Kurtaran Şaban" 7 Mayısta Samsun'da sahnelenecek.

Semih Çelenk'in yönettiği 2 perdelik komedinin sahne tasarımı Kenan Ürüt'e, müzikleri ise Kemal Gününç'e ait.

Devlet Su İşleri (DSİ) Türk Sanat Müziği Korusu'nun engelliler yararına vereceği konser, 8 Mayıs Salı günü dinlenebilir.

Ferhan Şensoy ise "Fername" adlı tek kişilik oyunu ile 9 Mayısta Samsunlu tiyatroseverlerle buluşacak.


DEĞİŞİM SAHNESİ: Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, Turgut Özakman'ın yazdığı "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyunu 9 Mayısta sahneleyecek.

"Gülen Torba" adlı çocuk oyunu ise 6 Mayısta minik seyircilerle buluşacak.


SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÜZEL SANATLAR GALERİSİ: İlkadım Belediyesinin ebru hat sergisi, 5 Mayısa kadar görülebilir.


ORDU


Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), bu sezon ikinci oyun olarak Muzaffer İzgü'nün "Anadolar" adlı oyununu sahneye koydu.

Yaklaşık 20 kişinin rol aldığı 2 perdelik müzikal komedinin yönetmeni İsa Küçük. Müzikleri Zafer Bozdağ'a, ışığı Murat Türkmen'e, dekoru Mehmet Hartamacı'ya ait oyun, her salı ve cuma akşamı seyirciyle buluşuyor.

Oyunda, kendi kültüründen uzaklaşan bir ülkede yaşanan yolsuzluklar ve çarpıklıklar komik dille anlatılıyor.

Hakan Altan tarafından sahneye uyarlanan Cervantes'in ünlü eseri Don Kişot ise her salı ve cuma günü çocuklar için sahneleniyor.

AA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 13:09:00
Güncelleme :3 Mayıs 2007 Perşembe 13:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?