2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da SSK'lı işçinin dramı

Ankara’da bir maden şirketinde çalışırken 5 yıl önce trafik kazası geçiren ve sol ayak tibia kemiği kırılan Ali Sait Tok, tedavisinin o zamandan beri devam ettiğini ve ayağının halen iyileşmediğini söyledi. Yapılan doktor kontrolleri sonucunda ayağındaki dokuların ölmeye başladığını ve acilen ameliyat olmadığı takdirde de ayağının kesilmesi gerekeceğini belirten Tok, "5 yıldır tedavi görüyorum. Ayağım halen iyileşmedi. Bu sürede ayağım inceldi ve kısaldı. Kazadan sonra Ankara Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından Özel Çankaya Hastanesi’ne sevk edildim. Burada yapılan tedavimde, bir an önce ameliyat edilmem gerektiğine dair rapor aldım. Ancak ameliyat masrafları nedeniyle ameliyat olamadım. Eğer kısa sürede ameliyat olmazsam, ayağımın kesilmesi gerekecek" dedi.

Kazadan sonra 18 ay boyunca sigortalı, daha sonra da raporlar doğrultusunda 2 yıl boyunca malülen emekli aylığı aldığını kaydeden Tok, "2 yılın sonunda, Trabzon Sosyal Sigortalar Kurumu Bölge Hastanesi’nden çalışamayacağıma dair heyeti raporu aldım. Ancak bu rapor, Ankara SSK tarafından çalışma gücümün üçte ikisini kaybetmediğim gerekçesiyle kabul edilmedi. Bu yılın Şubat ayından itibaren de maaşım kesildi. Ben koltuk değnekleriyle yürüyebilen biriyim. Bu halde nasıl çalışabilirim? Zaten çalışacak gücüm olsa, gider çalışırım" diye konuştu.

Yetkililere seslenen Tok, "Ben hakkımı arıyorum. Ben de bu devletin vatandaşıyım. Bu olaydan ötürü psikolojim bozuldu ve 1 yıl boyunca psikolojik tedavi gördüm" şeklinde konuştu. .
Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Kuzuluk Köyü’nde oturan ve 5 çocuk babası olan Tok, kesilen maaşından başka bir geçim kaynağı da bulunmadığını ve almış olduğu sağlık hizmetlerinin kesilmemesi için şu ana kadar olayı adliyeye intikal ettirmediğini ifade etti.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 15:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?