3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Trabzon'da transfer çalışmaları

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, seçim öncesi verdiği yıldız oyuncu sözünü yerine getirmek için Brezilyalı oyuncular Ricardinho, Marcelinho ve Kostarikalı Paul Wanchope'un işini bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Brezilya'nın Corinthias takımında forma giyen Ricardinho'yu Bordo-mavili renklere bağlamayı hedefleyen Başkan Albayrak, menajerlerden bu transferin bitirilmesini istedi. Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni de, Brezilyalı oyuncular Ricardinho ve Marcelinho isimlerinden birinin olması halinde bu oyuncuların Trabzonspor'a çok şey katacağını yönetime ilettiği ve birini mutlaka takımında görmek istediği öğrenildi. 

Dünya Kupası açılış maçında ev sahibi Almanya'ya 4-2 mağlup olan Kostarika'nın golcü oyuncusu Paul Wanchope için girişimlerde bulunan Bordo-mavili yönetim, 'Wanchope' yazılı bordo-mavili formayı Almanya'ya gönderdi. 

Kadrosunda Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, İbrahim Yattara, Hüseyin Çimşir, Fatih Akyel, Szmkowiak, Stepanov gibi yıldız oyuncuları barındıran Trabzonspor, söz konusu oyuncuların takıma takviye olması durumunda tam bir yıldızlar topluluğu olacak. Elinde bulunan yabancı oyuncu kontenjanı fazlalığı nedeniyle dış transferde şimdilik hamle yapamayan Trabzonspor, bu oyuncuların ikisinin işini bitirmesi takdirde Tomas Jun ve Djokaj ile yollarını kesin olarak ayıracak. 

Bu arada Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Polonya Milli Takımı ile Dünya Kupası maçlarında mücadele eden Szmykowiak'ın yönetim kuruluna kulüpten ayrılma konusunda bir talebi olmadığını söyledi. 


Mevcut kadroda yer alan oyuncuları ne takas, ne kiralık ne de satma yönünde bir düşünceleri olmadığını ifade eden Asbaşkan Sayitoğlu, "Herhangi bir oyuncumuz için bize resmi bir müracaat söz konusu değil. Ancak sözleşmesi devam eden oyuncuların bu şekilde spekülasyon edilmesi doğru değil. Sporcunun veya bir kulübün sözleşmesi devam eden oyuncularımıza bir talebi olması durumunda bunu Trabzonspor'a bildirir. Biz Trabzonspor yönetim kurulu olarak gerek yerli olsun gerek yabancı oyuncular olsun bir oyuncunun kulübü ile sözleşmesi devam ediyorsa öncelikle bunu kulübüne bildiriyoruz, daha sonra oyuncuyla görüşüyoruz. Bizim oyuncularımızla ilgilenen varsa önce bunu Trabzonspor'a bildirmesi gerekir. Daha sonra oyuncu ile görüşür. Polonyalı oyuncu Szmykowiak'ın şu ana kadar bize gitmeye yönelik 'Gitmeyi düşünüyorum. Transferime müsaade edin' şeklinde bir beyanı olmadı. Şu ana kadar resmi anlamda hiçbir oyuncumuzun da böyle bir talebi olmadı" dedi
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 15:55:11
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 16:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?