3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Trabzon'da yine linç girişimi

Trabzon Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yapan TAYAD üyeleriyle bazı vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. 

Çıkan kavgayı polis ekipleri güçlükle yatıştırırken, 9 kişilik TAYAD üyesi gruptan yaralananlar oldu. 

Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda basın açıklaması yapan ve "Tecriti kaldırmak için öldüler" pankart açan TAYAD'lı gruba yaklaşan bir vatandaş, parkta olan kişileri rahatsız etmeye hakları olmadığını belirterek, basın açıklamasını ve slogan atmayı bırakmalarını istedi. Bu sırada çevredeki sivil polislerde bölgeye gelerek iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. 

Bu sırada çevredeki diğer vatandaşların da basın açıklamasının bitirilmesini istemesi ve "Türk bayrağı açın, öyle basın açıklaması düzenleyin" demesiyle birlikte iki grup arasında gerginlik yaşandı. 

Gerginlik sırasında yaşanan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada TAYAD üyelerinden yaralananlar olurken, 9 kişilik gruba biranda kalabalık vatandaş topluluğu saldırmak istedi. 

Meydan Parkı'na Çevik Kuvvet ekipleri gönderilirken, 6 ve 10 Nisan 2005 tarihinde yaşanan olayların bir benzeri tekrar yaşandı. 

Vatandaşlar, TAYAD üyelerini kovalayarak darp etmek isterken, vatandaşların elinden polis tarafından kurtarılan TAYAD üyeleri Meydan Parkı'ndaki tuvaletin içine koyuldu. 

Burada bekletilen ve ortamın sakinleşmesinin ardından TAYAD üyesi gençler, zırhlı araca konularak Meydan Parkı'ndan çıkartıldı. 

ZIRHLI ARAÇLA KAÇIRILDILAR

Bu sırada yine TAYAD üyeleri zırhlı araca bindirilirken, bazı vatandaşların saldırısına uğradı. Zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırılan TAYAD'lı grup, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Öte yandan bugün yine vatandaşların saldırısına uğrayan TAYAD'lı grupta 6 ve 10 Nisan'daki olaylara karıştığı belirlenen TAYAD üyelerinden Çetin Güven ve Emrah Bakır'ın da bulunduğu öğrenildi. 



Bilindiği gibi Trabzon'da 6 Nisan 2005 günü Çetin Güven (27), Zeynep Erduğrul (25), Emre Bakır (27), İhsan Özdil (22) ve Nurgül Acar (20) isimli 5 genç, F tipi cezaevlerini protesto ederken bazı vatandaşların linç girişimine maruz kalmışlardı.

TAYAD'lı gençler, Kemerkaya Mahallesi, Kunduracılar ve Kahramanmaraş Caddeleri'nde "Hapishanelerde Neler Oluyor, Bilmek Hakkımız, Tecritte Ölüm Var" ifadelerinin yer aldığı bildiri dağıtmaya çalışırken, "Bayrak yakıyorlar" söylentileri üzerine linç edilmek istenmiş, daha sonra polis ekipleri tarafından zırhlı araçlarla kurtarılmıştı. 
















.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 13:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?