3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Trabzon'da yol kapatma eylemi

Trabzon'un Of ilçesinde toplanan bir grup, Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nce (TRABRİKAB), ilçede yapılması planlanan katı atık transfer istasyonunu protesto amacıyla Karadeniz Sahil Yolu'nu bir süre trafiğe kapattı.

Of Belediye Başkanı Oktay Saral, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, belde belediye başkanları, siyasal parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişilik grup, Karadeniz Sahil Yolu'nda toplandı. 

Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, burada yaptığı açıklamada, Eskipazar beldesi İyidere havzasında yapılması planlanan katı atık transfer istasyonu için kimseye danışılmadığını öne sürerek, “Transfer istasyonu Of Orman Fidanlığı içindedir. Of Orman Fidanlığı arazisi, çok yüksek değere sahip ve çok iyi bir içme suyu havzasıdır” dedi. 

Saral, transfer istasyonlarına çöp taşıyan araçların oluşturacağı trafik yoğunluğu ve araçlardan sızacak çöp sularının karayollarına zarar vereceğini, bölgede çay üreten firmaların çöp kokusundan olumsuz etkileneceğini, çayların üzerine çöp kokusu sineceğini ve satılamayacağını savundu. 

Of Belediye Başkanı Oktay Saral ise katı atık transfer istasyonunun İyidere havzası üzerinde yapılmasında kasıt bulunduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: 

“Burada hiçbir şekilde fizibilite çalışması yapılmadan, kapalı kapılar ardında ÇED raporları oluşturuldu. Bu arazi bölgenin en değerli arazisidir. Üstelik burada çok kapsamlı spor tesisleri yapılacak. Tarımsal konularla ilgili olarak Ziraat Odası'nın üretim çiftliği projesi var. Ayrıca turizm açısından bölge büyük önem taşıyor. Birileri bu yatırımların Of'a gelmesini engellemenin gayreti içinde olabilir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız. Yer isteniyorsa biz buluruz. Bize sormadan kimse buralarda birşey yapamayacak.” 

Ellerinde katı atık transfer istasyonunu protesto eden dövizler taşıyan grup, yolu yaklaşık yarım saat ulaşıma kapattıktan sonra dağıldı.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 19:23:13
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 19:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?