4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzon'da zirve hesabı

Bu sezona 2 teknik adam değişikliği ile başlayan Trabzonspor yönetimi Teknik Direktör Ziya Doğan yönetiminde en iyi dönemlerini yaşamaya başlarken, kaosdan zirveye doğru emin adımlarla yoluna devam ediyor. 

Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulu göreve geldiklerin günden buyana 3 teknik adamla çalıştı. Seçildikleri günde Teknik Direktör Vahid Halilhodziç ile çalışamaya devem eden Trabzonspor sezon sonunda Boşnak çalıştırıcı ile yollarını ayırırken, 2006-2007 sezonu için Brezilyalı Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni ile anlaşan bordo-mavili kulüp aldığı saha sonuçları ve oynattığı futbol ile beğeni kazanmamıştı.

Denizlispor maçında galip gelinmesine rağmen bordo-mavili taraftarlar, takımın oynadığı futbola adete isyan ederek Lazaroni'nin görevi bırakmasını istemişti. Bu süreçden sonra sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor yönetimini taraftarlar istifaya bile çağırmıştı. Lazaroni ile yola devam edemeyeceklerini anlayan bordo-mavili yönetim Brezilyalı teknik adam ile yolları ayrılması kararını alarak Lazaroni'nin görevine son vermişti. Lazaroni'nin tazminat sorununuda çözen Trabzonspor Yönetim Kurulu Brezilyalı çalıştırıcı ile yollarını ayırmış oldu. 

Trabzonspor'da Lazaroni ile başlayan sıkıntılı süreç ise Ziya Doğan'ın gelmesiyle birlikte rafa kalkarken başkan Nuri Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri ise rahat bir nefes almaya başladı. Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde herkes tarafından sevilen Ziya Doğan'ının gelişine ise en çok bir dönem birlikte çalıştığı futbolcular sevindi. Taraftarların yeniden bağırlarını bastığı Ziya Doğan ilk çıktığı Beşiktaş maçında kendine inananları mahçup etmemişti. Futubolcular ise bu maçla ayağa kalkarken yeni hocaları ile birlikte emin ardımlarla zirveye oynayacaklarının sinyallerini verdilerler. Beşiktaş derbisinden sonra Galatasaray derbisinide kazanan Trabzonspor'da artık başkan Albayrak ile birlikte tüm camianını yüzü gülmeye başladı. Oyuncularına güven veren ve şampiyonluğa inanmalaranı sağlayan Doğan'ın, Trabzonspor'a yeniden gelmesiyle birlikte bordo-mavili kulüpde çalışanların bile yüzü güldü. Prim sistemine değiştiren Doğan, yönetim kurulundan oyuncuların alacaklarının zamanında ödenmesine dikkat edilmesini istedi. Yönetim kurulundan kendi ile ilgili hiç bir talepde bulunmayan Ziya Doğan, oyuncuların kafasının rahat olması için elinden gelini yaptı. 

En son Kayseri Erciyesspor karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen maçı cevirmesini bilen ve karşılaşmayı 3-1 kazanan Trabzonspor artık zirve hesapları yaparken şampiyonluk yolunda ise büyük adımlar atmaya başladı. Bundan 5 hafta önce taraftarına umut vermeyen ve ligde son sıralarda oynar düşüncelerinin hakim olduğu Trabzonspor'da, Ziya Doğan ile birlikte yükselişe geçerken bordo- mavili taraftarlar ise takımlarına olan güvenin artığı görülüyor ve artık zirve hesapları yapılmaya başlandı. 

Geçtiğimiz sezonu kötü bir şekilde geçiren Trabzonspor ligin ilk 9. haftasında 11 puan ile 10 sırada yer alırken bu sezon ise 15 puan ile 4.sırada yer aldı. Bu sezon Doğan ile şimdiye kadar maç kaybetmeyen Trabzonspor zirveye doğru emin adımlarla ilerliyor. Rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesi ile birlikte Beşiktaş ile olan puan farkınında az olması bordo-mavili takımı zirve için umutlandırıyor.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 11:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?