5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'daki silahlı kavga

Trabzon’da dün gece yaşanan ve 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan silahlı kavgaya karışan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor


Edinilen bilgiye göre, İskele caddesinde dün gece saat 02.00 sıralarında bir restoranda 2 grup arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu Osman Turan (31) aldığı kurşun yaraları sonrası ağır yaralanırken, Necip Yavuz isimli şahıs ise hafif şekilde yaralandı. Turan, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybederken, olaya karışan S.O.K. (23) ve S.Y. (21) isimli 2 kişi firar etti. Olayla ilgili T.K., U.K., M.D., İ.Y. ve E.A. gözaltına alınırken, T.K.’nın üzerinde ise 1 tabanca ele geçirildi.


Olayın 2 grup arasındaki geçmişte yaşanan husumetten kaynaklandığı iddia edilirken, silahlı kavgaya karışanlardan U.K. VE T.K.'nın Trabzon Atatürk Alanı’nda yaklaşık 2,5 ay önce meydana gelen ve MOBESE kameraları tarafından tespit edilen silahlı çatışmaya da katıldıkları öğrenildi.


Bilindiği gibi 24 Mayıs 2009 tarihinde daha önce bir kavgadan dolayı aralarında husumet bulunan S.D., T.K.'yı telefonla arayarak Atatürk Alanı’na çağırmış, T.K. arkadaşı U.K. ile birlikte önce Taksim Polis Merkezi'ne gidip durumu anlatmış, karakol çıkışında da Atatürk Alanı’na gitmişti. Trabzon Belediyesi önünde bekleyen T.K. ve arkadaşları, birkaç dakika sonra bulundukları yere gelen otomobildeki S.D., E.Y., Y.B. ve A.T. ile silahlı çatışmaya girmişti. Olay, MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedilmişti. Çatışmadan sonra gözaltına alınan U.K. 'silahla adam yaralamak' suçundan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve ardından geçtiğimiz günlerde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?