4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzon'dan ayrılması zor olacak

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Şanlıurfa Valiliği'ne atanan Trabzon Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'ya atanmanın güzel, Trabzon'dan ayrılmanın ise zor olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Valiliği'ne atanması ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Okutan, "Şanlıurfa'yı kaymakamlık zamanında düşünüyordum.

Kaymakamlık yıllarımda burada vali olur muyum diye düşündüğüm bir şehir. Bu sabah buraya atamam yapıldı. Televizyondan öğrendim. Hayırlı olsun diyorum. Urfa, şanlı bir şehrimiz. Tarihi derinlikleri olan bir şehir. Benim de zengin kültürün dünyayı kucaklamasında bir miktar katkım olursa kendimi mutlu hissederim" dedi.


“Biz kamu görevlisiyiz. Her zaman bunlar olur" diyen Vali Okutan, Trabzon'un kendisi için çok özel bir yeri olduğunu ifade ederek "Trabzon'un benim gönlümde gözümde çok özel bir yeri var. Öyle olacak. Benim için Trabzon şehzadeler şehriydi. Şehzadelerin Valilik yaptığı bir yerdi. Trabzon'a adım attığım ilk günden itibaren bir kültür kenti, sanat kenti, devlet umuru bilen bir şehir ve onunla birlikte hep Trabzon'u tanımaya, Trabzon bilmeye, Trabzonlular’la birlikte Trabzon'un kültür yönünü, sanat yönünü ve estetik yönlerini hep ön plana çıkarmaya gayret ettim. Bu kentte ömür boyu sürecek dostluklar, arkadaşlıklarımız oluştu. Dolayısıyla Şanlıurfa'ya gitmek güzel ama Trabzon'dan ayrılmak zor. Mesleğimizin sıkıntısı, tayin ayrılıkları. Yeni yerde başlamak güzel ama en zor yeri ayrılmak. Gidiyorum ama kalben hep birlikte olacağız. Trabzon ve Trabzonspor'umuza başarılar diliyorum. Trabzon ve Trabzonspor için bir katkım olacaksa her zaman o katkı için varım" diye konuştu.
Tayinini Şanlıurfa'ya çıkmasında olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını belirten Okutan, "Trabzon'da Cumhuriyet döneminin 41. Valisiyim. Öncesini de kattığımızda 303. Valisiyim. Ortalama 2,5 yıl kalınmış. Bende tam o kadar kaldım. İsterdim daha olsun. Ama bu atama kamu görevlileri için olağandışı bir şey değil" açıklamasını yaptı.

 

“ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 40 AZALMA OLDU”
Vali Okutan, kendi döneminde önceki yıllara nazaran Trabzon'da daha az olay yaşanması ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:
"Halksız yönetim olmaz. Böyle bir şey var ise Trabzonsuz bu sonuca ulaşılmaz. Bize düşen belki Trabzon'un kültür, sanat, estetik yönüne işaret etmekti. Biz de bunu yaptık. Bugün için emniyette olaylarda yüzde 40 oranında azalma söz konusu. Trabzon güzel şeylerle gündeme geliyor. Doğrusuda bu zaten, buna da devam edeceğine inanıyorum. Vali ne kadar çok o şehri anlar, o şehri bilir, o şehrin dinamikleriyle uyum içerisinde olursa başarıya gitmek mümkün. Biz de onu sağlamaya çalıştık. Burada hatıralarımız var, arkadaşlarımız var, emeğimiz var, gönlümüz var. Bu da devam edecek. Trabzonlular’ın Valisi, Urfa Valisi oldu. Hayırlı olsun diyorum." Şanlıurfa Valiliği'ne atanmasının 2011 yılında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olumpuyatları’nı etkilemeyeceğini de belirten Okutan, "Bakanımız Faruk Nafız Özak direk işin içinde. Düzenleme kurulunda gerek belediye Başkanımız, gerek Rektörümüz diğer yetkililerimiz var. Benim eksikliğimin olacağını düşünmüyorum” dedi.


Trabzon'a atanan Batman Valisi Recep Kızılcık ile görüştüğünü belirten Okutan, “Kendisine hayırlı olsun” dileklerinde bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?