2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'dan Denktaş'a destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Süleyman Latif Yunusoğlu, Annan Planı'na karşı bütün Trabzonlular'ı yarın saat 16.00'da Gazipaşa Üstgeçidi altında toplanarak "Hayır'da Hayır vardır" anlayışıyla Türk ve KKTC bayraklarıyla bir şehir turu atmaya davet etti.
Partisinin il binasında bugün bir basın toplantısı düzenleyen Yunusoğlu, tarihin hiçbir döneminde Rum toprağı olmayan Kıbrıs'ın bugün Rumlar'a teslim edilmek istendiğini söyledi. 1974 yılında ENOSİS'i gerçekleştirmek isteyen Rumlar'ın adadaki Türkler'i katlettiğini, Yunanistan destekli bu Rumlar'a karşı Mehmetçiğin kan ve canlarını feda ederek kurdukları barış ortamının yok edilmek istendiğini kaydeden Yunusoğlu, "Bedel ödenerek kurulmuş olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün bedelsizce yok edilmek istenmektedir. En önemli milli meselelerimizden biri olan Kıbrıs davasına Türkiye gerçeği ile bakmayanları tarih affetmeyecektir" dedi.
Dokuz bin sayfalık 'Annan Planı'nın muhtevasının kimse tarafından bilinmediğini belirten Yunusoğlu, planın zamanlaması, aceleciliği ve kabulü doğrultusunda yapılan baskılar iyi niyetli olmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Kıbrıs'taki Türk varlığını etkisiz hale getirmeyi hedefleyen Annan Planı'na "Evetçi" tavırlar sergileyenlerin, adeta yerli işbirlikçiler gibi bir davranış içinde olduklarını ifade etti.
Ülkenin direnme noktalarının birer birer kırıldığını, bu durum seyirci kalmanın mümkün olmadığını belirten Yunusoğlu, "MHP olarak Kıbrıs Davası'nın yılmaz savunucusu Rauf Denktaş'ı ve Annan Planı'na 'Hayır' kampanyasını destekliyoruz. Bu amaçla, bütün Trabzonlular'ı yarın saat 16.00'da Gazipaşa Üstgeçidi altında toplanarak 'Hayır'da hayır vardır' anlayışıyla Türk ve Kıbrıs bayraklarıyla bir şehir turu atmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
TRABZON - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 19:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?