1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Trabzon'dan halka çağrı: Temkinli olun

Trabzon’da son günlerde yaşanan olayların dış güçler ve onların taşeronları tarafından tezgahlandığı, halkın da bu oyunların içine çekilmek istendiği belirtilerek, kaos ve kargaşa ortamı oluşturarak ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı, halkın temkinli olması istendi.

Trabzon’da son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sendika başkanlarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde biraraya gelerek, ortak bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon’un, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde, Atatürk’ün yanında yer aldığını belirtti.

F tipi cezaevlerini bahane ederek halkı tahrik etmek isteyenlerin 4 gün önce yaşattığı olayların etkisi henüz geçmeden, yine aynı şekilde davranıldığını kaydeden Canalioğlu, "Trabzon dışından gelenlerin de içlerinde bulunduğu bu grup, basın duyurusunu yapmak için olağanüstü şartların yaşanmasına rağmen, kapalı bir mekanı değil de neden kışkırtmaya açık bir alanı tercih etmiştir? Türkiye üzerinde oynanmak istenen bu oyuna neden alet olmuşlardır? Bütün tahriklere rağmen birçok yerde olduğu gibi etrafı kırıp geçmeyen, devlet malına zarar vermeyen, ülke, bayrak cumhuriyet ve demokrasi sevgisi en üst düzeyde bulunan Trabzon halkının, içine çekilmek istendiği bu çirkin oyunun başrol oyuncuları olunması istenmektedir" dedi.
Yaşanan karanlık olaylara bazı vatandaşların da alet olduğunu ifade eden Canalioğlu, "Olayları kendi taktıkları gözlüklerle yorumlayan ve Trabzon halkına hakaret edecek kadar ağır yazılar yazan yazarlara, kullandıkları çirkin ifadeleri aynen iade ediyoruz. Trabzon halkını da, ilimiz üzerinden ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve kargaşa ortamı yaratarak birlik ve beraberliğimizi zedeleyip dış güçlerin emellerine hizmet etmeye çalışanlara karşı temkinli olmaya davet ediyoruz. Gelin bu karanlık güçlerin oyununu boşa çıkartalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 14:03:49
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?