30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'dan Iğdır’a eğitim yardımı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Trabzon Şubesi tarafından Iğdır’ın Aralık İlçesi’ndeki bir köy ilköğretim okuluna yardım yapıldı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen TEV Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Hasan Melek, kendilerine yurdun muhtelif yerlerinden yardım talepleri geldiğini, kendilerinin de bu talepleri imkanları ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını söyledi. 

Bu yardım taleplerinden birisinin de Iğdır’ın Aralık İlçesi‘ne bağlı Yukarı Çamurlu Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Atilla Yılmaz’dan geldiğini açıklayan Melek, “Mektubu okuduktan sonra bir müddet kendime gelemedim. Kendini mesleğine adayan ve yarının Türkiye'sinin güvencesi olan minik çocuklara kanat açan, onlara bir şeyler verebilmekten başka hiçbir düşüncesi olmayan, ülkesine bağlı böylesine idealist bir öğretmeni yalnız bırakmamamız gereğine karar verdim. Konuyu arkadaşlarla görüştük ve okula yardım yapmaya karar verdik” dedi. 

Okulun ihtiyacı olan malzemelerin bir kısmının 1 hafta önce, kalan kısmının da bugün Iğdır’a gönderildiğini kaydeden Melek, yardım malzemelerini temin eden KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen’e de teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 19:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?