30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'dan imaj atağı

Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Trabzon'un yıpranan imajını düzeltmek için Trabzonlular olarak harekete geçtiklerini belirtti.

Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği'nin ortaklaşa düzenleyecekleri etkinlikler, 21 ile 25 Şubat tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Sloganı, "Gelin Trabzon'u Hep Birlikte Yaşayalım" olan etkinlikler, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe belediyeleri, Trabzonspor, firmalar ve okulların katılımıyla gerçekleşecek. Etkinliklerde, kemençe eşliğinde horon gösterileri yapılacak ve konuklara geleneksel Trabzon yemekleri sunulacak. 

Trabzon Vakfı Başkanı Aygül, etkinliklerle ilgili şunları söyledi: "Üç padişahın suyunu içtiği, Atatürk'ün arkadaşlarıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, Türkiye'de en çok ressamın olduğu bir kent Trabzon. Kentimizin, olumsuz olaylarla anılmasından biz de çok rahatsızız. Halbuki Trabzon kıvrak bir zekadır, doğaya karşı bir direniştir. Yaklaşık 700 kişi Trabzon ve İstanbul'dan gelecek ve hemşehrilerimizle burada kucaklaşacağız."




Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 13:44:46
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?