1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

'Trabzonlu böyle şerefsiz değildir!'

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzonspor'un sezon açılışında Başbakan Erdoğan'ın kutlama mesajını protesto eden grubu ağır şekilde eleştirerek, "Trabzon halkı Başbakan'ı protesto edecek kadar şerefsiz olamaz" dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, beraberindeki bazı Trabzon milletvekilleriyle yerel ve ulusal gündem üzerine bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kemalettin Göktaş ve Mustafa Cumur'un yanı sıra çeşitli yerel yöneticiler ve partililerle basın toplantısı yapan Genç, son günlerde giderek artan terör eylemlerinin ülkede sağlanan istikrar ortamını bozmaya yönelik iç ve dış destekli faaliyetler olduğunu söyledi.

Bu tür eylemlerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydeden Genç, Türk milletinin birlik içinde hareket ettiği zaman hiçbir güç tarafından alt edilemeyeceğini ifade etti.

Trabzonspor'un 2005-2006 yılı futbol sezonu açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen kutlama mesajının okunması sırasında bir grup tarafından yapılan protestoyu da 'çirkin bir davranış' olarak niteleyen Genç, Trabzonspor yönetiminin konuya sessiz kalmasını da eleştirdi.

"Bizim bugüne kadar sessiz kalmamızın sebebi Trabzonspor'a olan sevgimizdir" diyen Genç, "Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda oynayacağı hayati önemdeki maç öncesi gündeme getirerek malzeme yapmak istemedik. Ancak akıl ve mantıkla hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan bu davranışı hiç kimse masumane sportif bir tepki olarak değerlendiremez. Birileri belli ki Trabzonspor'la AK Parti'yi, Başbakanımız'ın samimi duygularla oluşan beyanını kullanarak karşı karşıya getirmeye çalışmaktadırlar. Bu çevreler çok iyi bilinmektedir. Ancak bütün taraftarımız ve cesaretli, sağduyulu açıklamalarıyla bu çirkin davranışı eleştiren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yanı sıra olayı asıl kınaması gereken Trabzonsporlu yöneticilerin sessizliğe bürünmesi ve sanki buna zımnen destek vermesidir. Bizim sessizliğimiz Trabzonspor'a zarar vermemekten kaynaklanıyor. Peki onların sessizliğinin sebebi nedir? Yöneticilere karşı bu konuda tavrımızı net olarak ortaya koyacağız" diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan ise olaya stadyumda müdahale edilmesi gerektiğini belirterek, "Böylesine hassas bir konuya yöneticiler stadyumda müdahale etmeliydi. Başkan büyük bir hata yapmıştır. Üzülerek görüyoruz ki konu giderek farklı bir noktaya doğru gitmektedir. Bizim iktidarımızda Trabzonspor ile ilgili gelen talepleri elimizden geldiğince karşıladık. Ancak bu süreç böyle devam ederse alınan hizmetlerde de bir takım sıkıntılar yaşanabilir" diye konuştu.

Protesto olayına en ağır karşılığı ise AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl verdi. Erdöl, protesto yapan grubun Trabzonlular'dan oluşmadığını ileri sürerek, "Onlar Trabzon halkından değildir. Trabzon halkı Başbakan aleyhine böylesine olumsuz bir tezahürat yapacak kadar aşağılık ve şerefsiz değildir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:22:02
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 16:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?