1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Trabzonlu hekimler eyleme destek vermedi

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Ömeroğlu, yönetim kurulu olarak aldıkları karar doğrultusunda Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin bugün gerçekleştireceği 1 günlük iş bırakma eylemine destek vermeyeceklerini açıkladı.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Ömeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’i makamında ziyaret ederek tabiplerin sorunları hakkında çeşitli bilgiler verdiler.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin bugün yurt genelinde gerçekleştireceği iş bırakma eylemine Trabzon Tabip Odası olarak destek vermeyeceklerini belirten Ömeroğlu, hekimlerin sorunlarının iş bırakma eylemiyle çözüme kavuşturulamayacağına inandıklarını söyledi.

Hekimlerin sorunlarını öncelikli olarak Vali Yavuzdemir’e iletmek istediklerini kaydeden Ömeroğlu, "Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin yurt genelinde yapacağı eyleme katılmayacağız.İş bırakma eylemiyle sorunlarımızın çözülemeyeceğine dair doktor arkadaşlarla mutabakata vardır. Biz de yönetim kurulu olarak alınan kararı uygulayacağız ve eyleme destek vermeyeceğiz. Ancak bu hekimler olarak bizlerin sorunları olmadığı anlamına gelmemektedir" dedi.

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise iş bırakma eylemi ile ilgili yorum yapmayacağını belirterek, Trabzon Tabip Odası’nın iş bırakma eylemine katılmayarak sorunlarını öncelikli olarak kendilerine iletmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Vali Yavuzdemir ve Dr. Ömeroğlu, daha sonra basına kapalı olarak Trabzon’da hekimlerin sorunları hakkında bir süre daha görüştüler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 12:36:56
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 13:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
N.O. IP: 195.33.208.xxx Tarih : 22.04.2005 16:51:50
Yazıklar Olsun! Hem grev kırıcılık yapıyorlar, hem de eyleme saldırıyorlar. Tarih sizi yazıyor. Bir gün bu yaptığınız uşaklıktan utanç duyacağınız günler gelir umarım. Vali Babalarının, tonton doktorcukları. Korkaklar! İnsanlar acil servislerin önünde, sedyelerde, kuyruklarda, ilaçsız, doktorsuz ölürken, utanmadan kapalı kapılar ardında yaptıkları işbirlikçiliğe bakar mısınız! Türkiyenin eğitilmişi de böyle. Zaten sorun eğitim sorunu değil ahlak sorunu.