30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonlu işadamlarının İran seferi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş, 8-12 Eylül tarihleri arasında Tahran'da yapılacak 7. Uluslararası Sanayi Fuarı’na katılmak için bu ülkeye Trabzonlu işadamlarının katılacağı bir iş gezisi düzenlediklerini söyledi.

Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Durmuş, Türk ve İranlı işadamları arasındaki dostluk köprülerini güçlendirmek ve Trabzonlu işadamlarının İran pazarını tanımalarını sağlamak amacıyla 7 Eylül’de İran’a gitmeyi planladıklarını belirtti. Durmuş, 1998 yılında 14 işadamının önderliği ile kurulan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin bölgeler arasındaki gelişmişlik seviyesini yükseltmek adına girişimcilerin önünü ve ufkunu açan, bir çalışma vizyonu ortaya koymayı amaçladığını ifade ederek "14 kişi ile başlanan bu çalışma 2007 tarihi itibari ile Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin 500 üye ile devam etmektedir. Trabzon’da 5 Mayıs 2007 tarihinde açılan ASKON Trabzon Şubesi’de bu çalışmalara azami derecede katkı sağlamaktadır" dedi.

AKSON Trabzon Şubesi olarak Trabzon’un bölgenin ticaret ve ihracat merkezi olması dolayısıyla yurt dışı iş gezileri programları düzenlemeye karar verdiklerini belirten Durmuş, "Bu çerçevede 8-12 Eylül tarihleri arasında Tahran’da yapılacak olan Tahran 7. Uluslararası Sanayi Fuarı’na katılmak, Tebriz ve Urumiye Ticaret Odaları’nı ziyaret ederek İranlı işadamları ile ikili iş görüşmeleri yapmak üzere 7-11 Eylül tarihleri arasında İran'a Trabzonlu işadamlarımızın katılacağı iş gezisi düzenledik" diye konuştu.

Durmuş, düzenledikleri iş gezisine yaklaşık 40 işadamının katılacağını kaydederek "Gerçekleşecek olan iş gezisinin amacı, var olan İranlı ve Türk işadamları arasındaki dostluk köprülerinin güçlendirilmesi, işadamlarımızın İran pazarını tanımaları, ticari ve sanayi potansiyelini inceleme, bu bölgedeki işadamları ile ticari işbirliği yapılabilmesi için gerekli görüşmeleri gerçekleştirebilmektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 16:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?