30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonlu kızların yüzleri güldü

"Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına destek veren Metro Group, Trabzon'da 100 kız öğrencinin eğitim masraflarını üstlendi

Milliyet gazetesinin kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla sürdürdüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına büyük destek veren Metro Group'un, Trabzon'da da 100 kız öğrencinin eğitim masraflarını üstlenmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. 

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Milliyet Gazetesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Şadan Yolaşan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkân Saylan, Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, davetliler ve burs verilen 17 okuldan 100 kız öğrenci katıldı.


Çağrıda bulundu
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yolaşan, "İkinci yılını başarıyla tamamlayan kampanyamız, ne mutlu ki kampanya sınırlarını aşarak her kesimden destek gören bir toplumsal seferberlik anlayışına ulaşmıştır. Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan'ın her vesileyle belirttiği gibi, okumayan kızımız kalmayıncaya kadar bu projenin arkasında duracağız" dedi. Metro Group olarak toplam 1015 kız çocuğunun eğitimine destek verdiklerini ifade eden Tekeoğlu da, Trabzonlu anne babalara "Kız çocuklarınıza kıymayın, onları okula gönderin" çağrısında bulundu. 

Salondaki kızları, "Merhaba Mustafa Kemal'in kızları" diye selamlayan Prof. Dr. Türkân Saylan, "ÇYDD olarak hayalimiz 100 bin kızımıza ulaşmak. Okula gitme şansını yitirmiş 100 bin kızımıza burs sağladığımız zaman Türkiye'de büyük değişim olacağına inanıyoruz" diye konuştu. Vali Vekili Demirtaş'ın, Saylan'a bir plaket ve bir kitap hediye etmesinin ardından, burs kazananlara okul çantaları ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 11:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?