2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzonlu öğrenciler arkadaşlarına destek verdi

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci adına basın bildirisini okuyan Esra Taşçıoğlu, yeni eğitim-öğretim yılına girilirken oldukça umutlu olduklarını ancak üniversitenin açılışında üniversite Rektörü’nün yaptığı açıklamalarla hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuyan arkadaşlarının iki yarıyıl uzaklaştırma cezası almalarını kınadıklarını belirten Taşçıoğlu, "Mayıs ayında İstanbul Üniversitesi’nde yapılan Demokratik Üniversite Kurultayı’na katılan Mustafa Eberliköse ve Birgül Tuna isimli arkadaşlarımız üniversite işgali gerekçesiyle iki yarıyıl okuldan uzaklaştırma cezası aldılar. Bu hukuka aykırı durumun düzeltilmesini ve üniversitelerin kendilerini bilime vermelerini istiyoruz. Okul içinde sivil polislerin gezmesini ve arkadaşlarımız hakkında istihbarat toplamasını istemiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından alkışlarla arkadaşlarının uzaklaştırma cezası almasını kınayan öğrencilere, İnsan Hakları Derneği Trabzon Şubesi’nden de bir grup destek verdi. Emniyet güçlerinin güvenlik önlemi aldığı bildirinin okunuşu sırasında herhangi bir olay meydana gelmezken, öğrenciler daha sonra dağıldı

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 11:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?