30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonlu teknik direktörler gözde

Türkiye Futbol Antrenörleri Trabzon Şubesi Derneğine kayıtlı antrenörler ile Trabzonspor’da daha önce forma giymiş teknik direktörler, Türkiye liglerinde oldukça fazla görev alıyorlar.

Turkcell Süper Lig’de, Trabzonlu teknik adam Giray Bulak, Manisaspor’u, Trabzonspor’da uzun yıllar forma giymiş Ünal Karaman Konyaspor’u, Tolunay Kafkas ise Kayserispor’u çalıştırıyor. Kasımpaşa’yı çalıştıran Kadir Özcan ise geçen hafta görevinden istifa etmişti.

ŞENOL GÜNEŞ KORE’DE
Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Güney Kore’de görev yapıyor. Trabzonlu teknik adamlar içerisinde yurt dışında görev yapan tek teknik adam olan Güneş, FC Seul’un başarısı için mücadele veriyor.

BİRİNCİ LİGDE 3, İKİNCİ LİGDE 4
TFF Birinci Lig’de ise 3 Trabzonlu teknik adam görev yaparken TFF 2. Lig’de 4 teknik adam görev alıyor. Birinci Lig’de Ekrem Al Mardinspor’u, Hüsnü Özkara Sakaryaspor’u, Metin Diyadin ise Eskişehirspor’u çalıştırıyor. İkinci Lig’de ise İsmail Batur, Akçaabat Sebatspor’da, İlker Erdem, Değirmenderespor’da, Mustafa Bankoğlu, Arsinspor’da, Orhan Cinemre ise Araklıspor’da görev alıyor. Üçüncü Lig’de Mustafa Akçay, Ofspor’u, Hasan Boz, Sürmenespor’u, Hayrettin Tekelioğlu da Bingölspor’u çalıştırıyor.

MİLLİ TAKIMLAR’A 7 HOCA
Trabzonlu teknik direktörler milli takımlarda da çeşitli kategorilerde görev yapıyorlar. Şenol Ustaömeroğlu, U-17 teknik direktörü, Hami Mandıralı, U-17 antrenörü, Abdullah Ercan, U-18 teknik direktörü, Ogün Temizkanoğlu, U-19 antrenörü, Hamdi Aslan, Bayan A Milli Takım teknik direktörü, Turan Mesci, U-15 antrenörü, Ali Kemal Denizci, Genç Milli Takımlar Teknik Sorumlusu olarak görev aldılar.

TÜFAD TRABZON ŞUBESİ BAŞKANI BALABAN
Türkiye Futbol Antrenörleri Trabzon Şubesi Başkanı Nurettin Balaban, Trabzon’un bir futbol kenti olduğunu belirterek, "Futbolda Trabzon, oyuncusuyla yöneticisiyle ve teknik adamıyla Türkiye’de kendini ispat etmiş bir kent. Kent, futbol ile yatıp futbol ile kalkıyor. Böyle bir yerde, doğal olarak Trabzonlu teknik adamlar tercih ediliyorlar" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 12:23:17
Güncelleme :15 Ekim 2007 Pazartesi 12:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?