30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonlular Dink'in cenazesine katılacak

Trabzon'da vilayet, belediye, milletvekilleri, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir heyetin, yarın İstanbul'a gelerek Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesine taziyede bulunacağı ve cenaze törenine katılacağı bildirildi.


Trabzon'da bir araya gelerek gazeteci Dink'in öldürülmesini kınayan ve son dönemlerde Trabzon'da yaşanan olayları görüşen bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bildiri yayınladılar.

Trabzon Belediye Başkan Vekili, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Vekili, siyasi parti il başkanları, meslek odaları, sendika ve sivil toplum örgütü başkanlarının imzasıyla yayınlanan bildiride, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu katledilmesinin Trabzon'u derinden yaraladığı belirtildi.

Dink'e atılan kurşunların, Türkiye'ye, demokrasiye ve kardeşliğe sıkıldığının ifade edildiği bildiride, “Yaşam hakkı kutsaldır. Hiç kimse, hangi amaç ya da gerekçeyle olursa olsun, kendisi gibi düşünmeyen, kendisinden farklı olana şiddet kullanma, onu yok etme hakkına sahip olamaz” denildi.

Toplumun önemli bir kişiliğini ortadan kaldırmaya yönelik bu menfur cinayetin, Türkiye'ye karşı da büyük suç olduğunun vurgulandığı bildiride şöyle devam edildi:

“Türkiye, bütün etnik yapı, kültür ve inanç zenginlikleriyle oyuna gelmeyecek, bir kardeş kavgası tuzağına düşmeyecektir. Hrant Dink'in aramızdan alınması bizleri ayrıştırmamalı, birleştirmelidir.”

Bildiride, tetikçinin ve ona yardım edenlerin Trabzonlu olmasının kendilerini daha da üzdüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Tarihin, sanatın, kültürün kenti Trabzon ne yazık ki son dönemlerde bazı kötü olaylarla anılır hale gelmiştir. Kuşkusuz ki bunun nedenleri araştırılıp gereği yapılmalıdır ve yapılacaktır. Zanlıların kısa sürede bulunması sevindiricidir. Tetiği çektiği belirtilen çocuğu babasının ihbar etmesi, bu olaya karşı duyulan tepki ve öfkenin en çarpıcı göstergesidir. Tetikçilerin arkasında kimlerin olduğu da açığa çıkartılmalıdır.”

Trabzon kamuoyunun Hrant Dink'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığının ifade edildiği bildiride, “Bu amaçla aralarında vilayet, belediye, milletvekilleri, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir heyet, yarın İstanbul'a giderek Dink ailesine taziyede bulunacak ve cenaze törenine katılacaktır” denildi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 16:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?