5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor 4'te 4 yaptı

Avni Aker Stadı'nda oynanan Karadeniz derbisinde gülen taraf Trabzonspor oldu. Ev sahibi 4'te 4 yaparken, Burak da kariyer rekorunu kırdı.Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, konuk ettiği Samsunspor'u 4-0 yendi ve bu sezon ligde ilk kez üst üste 4. galibiyetini elde etti.

Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren goller 18 ve 90+3. dakikalarda Burak Yılmaz, 63. dakikada Paulo Henrique ve 83. dakikada Olcan Adın'dan geldi. Ayrıca Burak, 32. dakikada kazanılan penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonuçla Trabzonspor, 20 maç sonunda 33 puana yükseldi. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Samsun temsilcisi ise 13 puanda kaldı.

Ligde 21 gole ulaşan Burak, böylece en golcü sezonuna imza attı.

TRABZONSPOR: 4 - SAMSUNSPOR: 0
Stat: Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Serkan Akarca
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Celustka, Giray, Cech, Aykut, Colman, Alanzinho (Dk. 74 Adrian Mierzejewski), Olcan (Dk. 87 Sercan Kaya), Halil Altıntop (Dk. 46 Paulo Henrique), Burak
Samsunspor: Ertuğrul, Adem (Dk. 74 Hakan Arslan), Kemal, Bahia, Uğur Boral, Murat Yıldırım (Dk. 79 Zenke), Murat Ceylan, Fink, Yenal (Dk. 61 Serdar Özkan), Ekigho, Gekas
Goller: Dk. 18 ve 90 3. Burak, Dk. 62 Henrique, Dk. 83 Olcan (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 6 Yenal, Dk. 73 Murat Ceylan, Dk. 88 Zenke (Samsunspor) Dk. 30 Alanzinho, Dk. 68 Serkan (Trabzonspor)

-Adrian'ın yerine Alanzinho-

Şenol Güneş, ligde Orduspor, Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da İstanbul Güngörenspor maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Adrian'ı bu kez yedek soyundurdu. Bu futbolcunun yerine Brezilyalı oyuncu Alanzinho görev yaptı.

-Şener tribünde-

Trabzonspor'da seyirden men yasağı kalkan kulüp başkanı Sadri Şener, yasağının kalkmasının ardından ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç izledi.

-Bayraktar'a destek-

Bordo-mavili taraftarlar, hafta içerisinde Trabzonspor ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a destek vererek, “Gururumuz Erdoğan Bayraktar, 20 sene değil bir asır geçse de yanındayız” yazılı pankart açtılar.

-Taraftar ilgisi-

Samsun'dan otobüsle Trabzon'a gelen yaklaşık 500 taraftar, Trabzon deplasmanında kendilerine ayrılan misafir takım tribününden takımlarına destek verdiler. Yağmura rağmen bordo-mavili taraftarlar da karşılaşmayı ilgi gösterdiler.

-Tolga ve Burak'a ödül-

Kaptan Tolga'ya TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında Kasım ayının en iyi futbolcusu, Burak'a da bordo-mavili kulübün ana sponsoru Türk Telekom ile Lig Radyo'nun birlikte düzenlediği ankette “Türk Telekom'la ilk yarının en başarılı oyuncusu' seçilmelerinden dolayı ödüllendirildi.

-Maç öncesi saygı duruşu-

Bu hafta içinde hayatlarını kaybeden Lefter Küçükandonyadis, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve milli kayakçı Aslı Nemutlu için karşılaşma öncesi bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

...
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2012 Pazar 18:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?