30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor:6 - Vllaznia:0

Trabzonspor UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında Arnavutluk'un Vllaznia takımını 6-0 mağlup ederek rövanş öncesinde büyük avantaj sağladı.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, maçtan sonra yaptığı açıklamada Arnavutluk ekibi karşısında elde edilen 6-0'lık galibiyetten dolayı oyuncularını kutladı. İşi ikinci maça bırakmadan Trabzon'da bitirdiklerini belirten Albayrak, transferle ilgili soruları cevapsız bırakarak, "Transferlerle ilgili konuşmuyorum. Günü geldiğinde herkes yapılan transferleri görür" dedi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise maçtan önce rakibi izlettirmenin avantajını gördüklerini söyledi. İlk maçta turu Arnavutlar'a bırakmak istemiyorduk" diyen Doğan, "Rakibimizi izlettirdik. Çok iyi savunma yapıyorlardı. Böylece maç öncesinde planlarımızı yaptık. İlk 15 dakikada gol bulmanın hesaplarını yaptık 12. dakikada gol bulunca da rahatladık. Planlarımız tuttu, rakip açıldı, üzerimize gelince de fark oldu. 6-0 çok net bir galibiyet. Bütün futbolcularımı kutluyorum" şeklinde konuştu.


Maçı büyütmeden diğer maçlara bakacaklarını vurgulayan Doğan, "Bu maçı büyütmemek lazım. Net bir galibiyet aldık. Herkesi kutluyorum. Artık diğer maçlara bakmak lazım. Tabii ki skor bize büyük avantaj getirdi" dedi.


Trabzonspor'un çok büyük bir camia olduğunu da ifade eden Doğan, "Trabzonspor camiasında birlik ve beraberlik olduğunda, kenetlendiğinde o gizli enerji açığa çıkacak ve özlenen şampiyonluk gelecektir" diye konuştu.
Konuk Vllaznia takımının Teknik Direktörü Mirel Joca ise soyunma odasına gelmedi.


Trabzonsporlu futbolcular Serkan Balcı, Çağdaş ve Ersen Martin ise iyi bir futbolun ardından önemli ve güzel bir galibiyet elde ettiklerini belirterek ikinci maçta 6-0'lık skorun verdiği rahatlıkla sahaya çıkacaklarını söyledi. Futbolcular, maç boyunca takımlarını yalnız bırakmayan taraftara da teşekkür etti.

Maçtan notlar

UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında Arnavutluk'un Vllanzia takımıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşan Trabzonspor, karşılaşmayı 6-0 kazanarak Avrupa Kupaları'nda tarihindeki en farklı galibiyetlerden birini aldı.


Bordo-mavililerde Fenerbahçe'den transfer edilen orta saha futbolcusu Serkan Balcı yeni takımındaki ilk golünü kaydetti.
Yusuf Kurtuluş, Adnan Güngör ve Serkan Balcı, Bordo-mavili forma altında ilk resmi müsabakalarına çıktılar.
Sakat olan kaleci Tolga'ın yokluğunda kaleyi Ahmet Şahin korurken, Jefferson yedek olarak sahaya çıktı.


Karşılaşma öncesinde tribünlerde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un 'Seninleyiz' yazılı posteri açılırken, karşılaşmayı izlemeye gelen Ulusoy'a yoğun sevgi gösterilerinde ve tezahüratlarda bulunuldu. Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile Ulusoy da birbirlerine sarılarak tribünlere mesaj verdi.


Karşılaşma öncesinde 1. Karadeniz Oyunları'nda iyi bir organizasyona imza atılması nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a Bordo-mavili Kulübün Başkanı Nuri Albayrak tarafından bir plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 22:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?