5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor aşkı sınır tanımıyor

Trabzonspor'un en etkili sosyal medya oluşumu Tayfa'nın Almanya temsilciliğini de yapan Kulpok çifti, Almanya'daki Trabzonsporlu yaşayışları ve yakın gelecek planları hakkında bilgiler verdiler.

Tayfa grubunun uluslar arası bağlantıları ve organizasyonlarından sorumlu yöneticisi, aslen Mersinli olan Fırat Korkmaz'ın da katılımıyla Trabzon ve Trabzonspor hayranlıklarını dile getiren Sabine ve Andreas Kulpok, Trabzonspor taraftarlarını heyecanlandıran açıklamalarda bulundular.

Almanya'da televizyon kanallarında Trabzon hakkında izledikleri belgesel ve haberlerle hayranlıklarının başladığını belirten Andreas Kulpok (47), "Yeşilin her tonu, Trabzon'un doğal muhteşem güzelliği, Almanya'da tanıdığımız Trabzonlu dostlarımız bizi oldukça etkiledi. Trabzonsporsuz bir Trabzon hayranlığı zaten mümkün değil. Bizler Trabzonspor'u, döneminde imkansız gibi görülen başarılara ulaştığı, "imkansız" kavramını ortadan kaldırdığı, paradan ziyade emeğin ve alın terinin sembolü olduğu için sevdik.

Trabzonspor, Trabzon kültürü ve yaşayışıdır; hamsi, horon, kolbastı, fındık gibi yöresel nitelikler Trabzonspor karakterinin de olmazsa olmazlarıdır aynı zamanda. Trabzonspor, o şehrin kendisidir. Bu bütünlüğü dünyada sağlayabilen bir başka kulüp yok." şeklinde konuştu.

Andreas'ın eşi Sabine Kulpok (42), konuşmasında Trabzon sevgilerinden dolayı çay alışkanlığının başladığından ve evlerinde sürekli çay demlendiğinden bahsederek, Almanya'da Trabzonspor taraftarı olmanın zorluğundan bahsetti: "Türkiye'ye, Trabzon'a, dolayısıyla Trabzonspor'a maalesef uzağız. Almanya'da Türkçe dersleri almaya başladık. Bu ülkeyi, Trabzon yöresini ve insanını çok seviyoruz. Trabzonspor ile iç içe olabilmek için Trabzonspor ürünleri almaya özen gösteriyoruz. Maalesef sadece eBay'da bulabildiğimiz kadarıyla sadece birkaç tane "Bize Her Yer Trabzon" tişörtleri, bardak, duvar süsü gibi ürünler alabildik. Almanya'da Trabzonspor ürünlerine normal değerinden yaklaşık 3 kat daha fazla para veriyoruz, sorun değil, ancak Almanya'dan ürünlere ulaşmaya çalışmak çok zor oluyor. Geçenlerde eşim, arabama "Trabzonspor" yazılı plaka süsü aldı, ben ona bere alıp hediye ettim. Küçük bile olsa Trabzonspor ürünleri, Almanya'da bizi mutlu etmeye yetiyor."

ALMANCA Trabzonspor MARŞI HAZIRLIĞI

Alman Andreas & Sabine Kulpok çiftinin Trabzonspor için Almanca marş hazırlıkları da var. Konu hakkında bilgi veren Andreas Kulpok, "Marmaris'e geldiğimizde, Tayfa grubundan arkadaşımız Fırat, bizlere Trabzonspor için hazırladıkları marşın enstrümantal halini dinletti. Bu çalışmadan oldukça etkilendik. Almanya'da Trabzonspor ile ilgili şarkı ve marş çeşitliliği bulma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz; malum Türkçe öğrenmeye yeni başladık. Eşim ile "biz de Trabzonspor için Almanca bir marş yazalım", dedik. Böylelikle Trabzonspor'un sadece Trabzon ve Türkiye ile sınırlı bir bağlılık olmadığını herkes görecektir. Hem Almanya'da hala Türkçe bilmeyen Almanlar var, bu marş fikrini kendi vatandaşlarımızın anlayacağı dilde olacağından dolayı önemsiyoruz. "Bize Her Yer Trabzon" sloganına vurgu yapacağımız marşımız için biraz zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

TRABZON AKUT TEMSİLCİLİĞİNE BAĞIŞ YAPACAKLAR…

Alman Kızılhaçı'nda (Red Cross) gönüllü olarak görev yapan Andreas & Sabine Kulpok çiftinin bir diğer hedefi de Trabzon'da AKUT, Kızılay gibi ilk yardım, arama/kurtarma birimlerine ilk yardım malzemeleri ve tıbbi teçhizat bağışı yapmak.

Konu ile ilgili bilgi veren Tayfa yöneticisi Fırat Korkmaz, "Andreas ve Sabine, yıllardır Marmaris AKUT ekibine ciddi anlamda destek veriyorlar. 9 sene önce, İçmeler Belediyesi'ne Yoğun Bakım Nakil Ambulansı bağışladılar. Geçtiğimiz günlerde Marmaris AKUT temsilciliğine, yine tıbbi teçhizat ve ilk yardım malzemelerinden oluşan 100 kilogramdan fazla bağışta bulundular. Bu desteği Trabzon'a kaydırmaya karar verdik. 2014 Mayıs ya da Ekim ayında gerçekleştirmeyi planladığımız bağış organizasyonu için Kızılhaç Organizasyonu ile görüşerek ekipman bağışlanması için girişimde bulunacaklar. Ben de bizzat Trabzon'a gelerek AKUT ve Kızılay yetkilileriyle konu hakkında temaslarda bulunacağım." Şeklinde konuştu.

Kulpok çifti, 2014 Mayıs ayında muhtemelen Trabzon'a geleceklerini, en büyük hayallerinin Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç izlemek olduğunu, Trabzonsporlu futbolcular ve yöneticiler ile tanışmak istediklerini, hatta Trabzonspor Müzesi'ne bağışlamak üzere, 1992 yılında Almanya'da oynanan Eintracht Frankfurt ile Trabzonspor maçı ile ilgili manşet haberinin yer aldığı bir gazeteyi de Trabzonspor Başkanı'na elden vereceklerini söyleyerek dün ülkelerine döndüler. 

...
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2013 Cumartesi 17:38:51
Güncelleme :7 Kasım 2013 Perşembe 14:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?