5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor bayramlaştı

TRABZONSPOR'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Trabzonspor'da Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin yanındaki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzonsporlu yöneticiler, Sportif Direktör Ünal Karaman ve A takım futbolcuları katıldı. Oldukça yoğun katılımla gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde taraftarlar, futbolcularla bol bol fotoğraf çektirdi.

Bu sabah erken saatlerde Güney Kore'den dönen ve 14 saatlik uçak yolculuğunun ardından ayağının tozuyla bayramlaşma törenine katılan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, Şenol Güneş ile görüşmek üzere Genel Sekreter Hasan Yener ile birlikte, Güney Kore'ye gittiklerini hatırlatarak, "Şenol hoca, Trabzonspor'un içinden yetişmiş, kopmamış, gönül vermiş ve Trabzonspor ile anılan bir teknik adam. O nedenle kendisine Trabzonspor'un ihtiyaçlarını,

umutlarını söylemeye gerek duymadık. Belirli bir mesafe kat edilmiş olarak görüşmelere başladık. Şenol hoca, prensip olarak sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmediğini 6 ay gibi bir süre dinlenmek istediğini söylemesine rağmen, Trabzonspor camiasının beklentisi anlatılınca o da yok diyemedi. Çünkü Şenol hoca bizler kadar, hatta bizden de çok Trabzonspor'u seviyor" dedi.

Hacısalihoğlu, Şenol Güneş'in Salı günü takımın başında antrenmana çıkmasını beklediklerini de vurgulayarak, "Şenol hoca, zaten Güney Kore'deki ilişkisini noktalamıştı ve bu yıl Türkiye'ye dönmeyi planlıyordu. Kendisi parasal konularda Trabzonspor'a hiçbir şart ileri sürmedi. 'Yönetim ne takdir ediyorsa o şartlar bana uyar. Yeter ki faydamız ve katkımız olsun' şeklinde konuştu. Biz de bunun üzerine, yönetim ve camia olarak takımın başında görmeyi çok arzu ettiğimiz Şenol Güneş ile anlaşma yaptık.

Pazartesi günü yola çıkacak. Salı sabahı Türkiye'ye gelecek ve Salı günü antrenmana katılır diye düşünüyoruz. Şenol hoca teknik direktör olarak gelecek ve bütün spor organizasyonları kendisine bağlı olacak" şeklinde konuştu.

Hacısalihoğlu, Başkan Sadri Şener'in emriyle dinlendirilen Song, Sylva, Gökhan, Engin ve Egemen konusunda da Şenol Güneş'le görüştüklerini ifade ederek, "Şenol hoca bize, 'Prensip olarak ben hiç kimseyi kadro dışı bırakmam. Gelince konuşur, başkandan da rica ederiz ve onları kadroya dahil ederiz' dedi. Bu konuda hocamız geldiğinde açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ise yaptığı açıklamada, "Trabzonspor'un en büyük eksiği ve hatası çok oyuncu alıp satması, ayrıca çok teknik adam ve yönetim değişmesi. Böyle olunca başarı olmuyor. Bu konuda geçmişte başarılı olduğumuz dönemler var. Şöyle geçmişe baktığımızda kaç tane teknik adam değiştiğimizi sayamazsınız. Geçen yıl Ersun Yanal'dan başlayan bir teknik adam değişimi var. Bence Ersun Yanal'ın geçen sene bırakılması yanlıştı. Takım iyi bir durumdaydı. Şu anda ise gelinen nokta bu.

Hem çok para harcandı, hem de o günkü noktayla bugün gelinen nokta arasında ciddi fark var. Bir teknik adam alıyorsanız onun arkasında durmak zorundasınız. Eğer 96'dan itibaren Şenol hocanın arkasında durabilseydik şu anda çok daha iyi bir konumda olabilirdik" dedi.

TRABZONSPOR'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
TRABZONSPOR'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 15:17:02
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 16:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?