30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor çok yıpratıldı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzonspor ile Sivasspor maçında çıkan olayların sürekli gündeme gelmesinin hoş birşey olmadığını belirterek "Bu olay nedeniyle Trabzon şehri, taraftarı ve Trabzonspor gereğinden fazla yıpratıldı" dedi.

Trabzon'da görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bugün kahvaltıda biraraya gelen Vali Nuri Okutan, yaptıkları çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Mobese Projesi'nin Trabzon'da çok kısa sürede hayata geçirileceğini kaydeden Vali Okutan "2007 yılı içinde veya 2008 yılı başında proje uygulanmaya başlanacak. Bunun için çalışmalar yürütülüyor" dedi. Gençlik merkezlerinin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını, bu merkezlerin yanında Toplum Merkezleri'ni de faaliyete sokmayı düşündüklerini ifade eden Vali Okutan, Köydes Projesi'nin sona ermesine rağmen Trabzon'da daha birçok köy yolunun yapımının sürdüğünü hatırlattı. Köy Hizmetleri ile ilgili örgütlenme biçimi değiştirip yarım kalan projeleri tamamlayacaklarını belirten Vali Okutan, "Trabzon'da yolu yapılmayan ve içme suyu olmayan köy kalmayacak" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vali Okutan, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili sorulan soru üzerine "Ben güvenlik tehlikesiyle maçın tehir edileceğine çok az ihtimal veriyordum. Herhangi bir sorun kalmadığının, gerekirse tribünleri boşaltacağımızın güvencesini vermek için aşağıya inmiştim. Ben indiğimde zaten Futbol Federasyonu ile görüşülüp maçın tatil kararı alınmış. Hakemlerle de görüşme şansımız olmadı. Federasyon temsilcisi konunun görüşülüp karara bağlandığını bana aktardı. Bu konu nedeniyle Trabzon şehri, taraftarı ve Trabzonspor gereğinden fazla yıpratıldı. Bu konunun çok fazla gündeme gelmesini ve yeni bir boyut kazanmasını arzu etmiyoruz. Halbuki biz bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Maçtan bir hafta önce taraftar temsilcileri, polis, jandarma bir araya gelerek toplantılar yapmıştı. Yeni bir döneme, yeni bir başlangıç yapalım istemiştik. Maçta iyi gidiyordu ama istemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Bu sonucu kimse haketmiyordu" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 13:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?