5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor Devler Ligi'ne kilitlendi

Turkcell Süper Lig'de 33. haftanın tamamlanmasının ardından Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'da gözler devler ligine cevrildi.


Kaybedilen Sivasspor maçı sonrası Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasıyla birlikte zirveye yeniden ortak olan Trabzonspor, Beşiktaş'ın sahasında Galatasaray'ı yenmesiyle şampiyonluk şansını matematiksel olarak sürsede bu ihtimal zor gözüküyor. Bordo-mavili takımın deplasmanda Eskişehirspor'u 5-2 farklı mağlup etmesine rağmen Beşiktaş ve Sivasspor'un rakiplerini yenmesi Trabzonspor'da gözlerin şampiyonlar ligine çevirdi. Devler ligine katılmak isteyen bordo-mavililer evinde ağırlayacağı Fenerbahçe maçından mutlak galip ayrılmanın planlarını yaparken diğer taraftanda Galatasaray'ın , Sivasspor'u yenmesini bekleyecek.


Şampiyonluk umutlarını gelecek seneye bırakan Trabzonspor'un, Şampiyonlar ligine katılma şansı gözüksede sarı-lacivertli takım karşısında mutlak galip gelmek zorunda. Sivasspor'un, sarı-kırmızlı takım karşısında mağlup olsa bile Fenerbahçe karşısında bordo-mavililere beraberlik bile yaramıyor. Sivasspor'un ikili avarajda Trabzonspor'da üstün olması yiğidoların devler ligine katılma şansı Trabzonspor'dan bir adım önde gösteriyor.


Ahmet Özen ile birlikte iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında saha avantajınıda kullanarak sahadan galip ayrılmak istiyor. Sarı-lacivertli takım karşısında kazanma adına her şeyini ortaya koyacak olan Bordo-mavililerin bir kulağı da Ali Sami Yen Stadı'nda olacak. 34. hafta sonunda alınacak sonuçların ardından şampiyon ve Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan takımlar belli olacak.
Turkcell Süper Lig'de ilk 3. sırayı paylaşan takımların puan durumları ve averajları

O G B M A Y AV P
1. Beşiktaş 33 20 8 5 58 29 29 68
2. Sivasspor 33 19 9 5 53 26 27 66
3. Trabzonspor 33 19 8 6 53 32 21 65

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?