2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzonspor Divan Genel Kurulu toplandı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Atay Aktuğ, Trabzonspor’un büyük takım olmasının yanında büyük kulüp olması gerektiğini söyledi.

Trabzonspor Divan Genel Kurulu toplantısı bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı. İlk olarak Trabzonspor Genel Müdürü Burak Gürdal, son bir yılın faaliyetlerini açıkladı. Yapılan konuşmaların ardından söz alan Divan Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, Trabzonspor’a 3 tane bakış açısı olduğunu söyledi. Bunların sahadaki Trabzonspor, masadaki Trabzonspor ve Türkiye genelinde caimadaki Trabzonspor olduğunu belirten Algan, "Trabzonspor camiası olarak biz, sahalardaki Trabzonspor’a endekslenmiş durumdayız. Eğer sahadan iyi çıkarsak büyüğüz. Eğer sahadan galip çıkamazsak tenkitlerimiz ve kavgalarımız başlıyor. Morallerimiz bozuluyor ve telaşa düşüyoruz. Bir defa bu telaşa düşme olayından vazgeçmemiz lazım. Masalardaki Trabzonspor’a baktığımızda grafik zaman zaman çok değışiyor. Her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır. Gelen yönetimlerin tutumuna göre grafikler değişiyor. Bugünlere gelişimizde bu grafiği yükseltmeye devam etmekteyiz. Bir yönetim kurulunda kişiler birbirlerinin fotokopisi olmamalıdır. Herkesin fikri ayrı olabilir, ama karar aykırılığı, karara karşı direnmek, kararı kabul etmemek o cemiyete, o camiaya büyük zarar verir" dedi.

Başkan Atay Aktuğ ise yaptığı konuşmada, kurumsallaşmanın önemini anlattı. Trabzonspor’un kurumsal bir yapıya kavuşması için mücadele verdiklerini belirten Başkan Aktuğ, "Bugünkü yönetim kurulu arkadaşlarımla bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Şirketlerin kurulması, Trabzonspor’un kurumsal yapıya dönüşmesi, profesyonel yapıya dönüşmesi hep bu doğrultudadır. İnşallah bunları biz veya bizden sonraki gelecek olan yöneticiler gerçekleştirir. Eğer bunlar gerçekleşmezse, para ile yönetici olmak isteyen insanlarımız, reklam için yönetici olmak isteyen insanlarımız ’Parayı ben verdim düdüğü de ben çalarım’ diyebilir. Bu kurumsallaşma yolunda atılan adımların hepsi heba olur" diye konuştu.

"Trabzonspor büyük takım olmanın yanında büyük kulüp olmalıdır" diyen Başkan Aktuğ, "Trabzonspor büyük takım olduğu yıllarda, malesef büyük kulüp olamamıştır. Büyük kulüp olsaydı bunlara devam ederdi. İngiltere’de Arsenal takımını ben her zaman örnek almışımdır. Arsenal çok büyük kulüptür, ama her yıl takımı başarılı olamamıştır. Trabzonspor’unda bu yapıya sahip olması lazım. Ben bu genel kurulun sık sık yapılmasını temenni ediyorum Sadece bu konularda değil, bir danışma kurulu özelliğini de koruma açısında önemli" şeklinde konuştu.
Başkan Aktuğ, Trabzonspor’un borsaya girdiği zaman elde edeceği gelirin 19-20 milyon dolar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bu aracı kurum tarafından Trabzonspor’a ödenecektir, ama hiçbir zaman bu paranın Trabzonspor’un transferlerinde kullanılması düşünülmemektedir. Bu ayın sonu veya bir dahaki ayın sonunda yapacağımız genel kurulda gelecek olan yönetim kurulu bunlara karar verecektir. Bu işlemlerin Aralık sonunda gerçekleşmesi gerekiyor. Aralık ayı sonunda , belki de Kasım ayı sonunda borsaya girebiliriz. Ama genel kurulu beklemeyi daha uygun buluyoruz. Hepimiz Trabzonspor için çalışalım, Trabzonspor’u kullanmayalım. Trabzonspor bizi her zaman kullansın. Öyle bir noktaya getirelimki Trabzonspor ile övünelim".
Öte yandan, Divan Kurulu Toplantısı’nda Şükrü Yavuz isimli üye baygınlık geçirirken, yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 16:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?