30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor 'Fatih' ini arıyor

Turkcell Süper Ligi'nin 19. haftasında deplasmanda Vestel Manisaspor'la, geçtiğimiz hafta da kendi evinde Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor'da gol yollarında sıkıntı çekiliyor. Karadeniz temsilcisi, Rusya'nın Zenit takımına verdiği son kralı Fatih Tekke'sini arıyor. 

Sezona şampiyonluk umutları ile başlayan ve kadrosuna önemli takviyeler yapan Trabzonspor gol yollarında sıkıntısını bir türlü çözemedi. İleri uçta Umut Bulut, Ersen Martin, İbrahim Yattara ve Gökdeniz Karadeniz gibi önemli oyuncuları bulunmasına rağmen gol yollarında sıkıntı yaşayan Bordo-mavili takım, sezon başında Rusya'nın Zenit takımına 7.4 milyon Euro'luk rekor bir fiyata verdiği Fatih Tekke'yi arar oldu. 

2002-2003 sezonunda Gaziantepspor'da oynadığı dönem Trabzonspor'a geri dönen Fatih Tekke, söz konusu dönemde Bordo-mavili forma altında 13 gole imza atmıştı. 2003-2004 sezonunda 11 gole imza atan Tekke, 2004-2005 sezonunda ise 31 golle gol kralı olmuştu. 

Trabzonspor'un çöküş yaşadığı 2005-2006 sezonunda da golcü oyuncu 22 gol imza atarak 25 golle gol kralı olan Kayserispor'lu Gökhan Ünal'ın ardından gol krallığı sıralamasında 2. sırada yer almıştı. Fatih Tekke döneminde gol yollarında sıkıntısı bulunmayan Trabzonspor'un golcü oyuncusunun takımdan ayrılması ile birlikte gol yollarında büyük sorun yaşıyor. 

2004-2005 sezonunda attığı 31 golle gol kralı olan ve Trabzonspor'un tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncusu olan Fatih Tekke, Bordo-mavili takımın tarihindeki en önemli golcü olarak ilk sırada bulunuyor. Fatih, 22 maçta 18 gol atan Nemci Perekli ve 34 maçta 25 gol atarak gol kralı olan Şota'yı geride bırakmıştı. Fatih Tekke ayrıca, 2004-2005 Turkcell Süper Ligi gol krallığının yanında A Milli Takımın 500. golünü atarken, 2005 yılında Avrupa da en çok gol atan ikinci oyuncu ödülünü aldı. Golcü oyuncu Trabzonspor forması altında oynadığı son 2 sezonda ise Turkcel Süper Ligi'nde 53, Fortis Türkiye Kupası'nda 5 ve Avrupa Kupalarında 3 gol atma başarısı gösterdi. Fatih Tekke son 2 sezon Bordo-mavili forma altında toplam 61 gol attı. 

Sezon başında Fatih Tekke gibi önemli bir golcüsünü Rusya'nın Zenit takımına satan Trabzonspor Ankaragücü'nden Umut Bulut ve Ankaraspor'dan Ersen Martin'i transfer etti. Ersen Martin ligde 6, Umut Bulut da 5 gol kaydetti. İki oyuncu ligde Trabzonspor adına 11 gol attı. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında 2'şer gol atarak patlama yapan Ersen Martin sonraki haftalarda gol yollarında etkili olamadı. Umut Bulut ise gol yollarında yetersiz kalınca Trabzonspor'da gol sıkıntısı 19. hafta sonunda daha da kendini hissettirdi. 

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Gökdeniz Karadeniz de bu sezon gol yollarında etkili olamadı. Yıldız oyuncu ligde takımı adına 3 gol atabildi. Sezon başında transfer edilen Brezilyalı yıldız Marcelinho da verimli olamayınca Trabzonspor bu oyuncu ile yollarını ayırdı. Gineli oyuncu İbrahim Yattara ise uzun bir sakatlık döneminin ardında sahalara dönerken şu ana kadar ligde etkisini gösteremedi. 

Trabzonspor Turkcell Süper Ligi'nin 19. hafta sonu itibari ile 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti. Attığı 20 gole karşılık kalesinde 21 gol gördü ve 21 puan topladı. Trabzonspor, tarihinin en kötü günlerini yaşamaya devam ediyor.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 13:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflubey IP: 84.63.177.xxx Tarih : 4.02.2007 18:36:02
GÜN AYDIN UYANANLAR VAR NASILSINIZ AMA BUNADA SÜKÜR BAZILARI DERIN UYKUTAN KALKA BILMIS TRABZONUN EKSIKLERI BIR SAGLAM KALECI IKI GÖKDENIZ GÖKDENIZ OLACAK ÜC ORTA SAHAYA ÖN LIBERO DÖRT TOPA SAGLAM BASAN OYUN KURUCU YOKSA BU TAKIM LIGDE KALIR HIC BIR KUPAYI ALAMAZ GENDIMIZI KANTIRMAYALIM SENENIN PROGRAMINI SIMTIDEN BASLAYALIM SAYET LIGDE BASARI VE 1970 YILLARIN TRABZONUNU ARZULUYOR ISEK SAYGILAR