3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Trabzonspor Fener'den puan alamadı

F.Bahçe, Trabzon'da istediği sonucu aldı, G.Saray'la arasındaki puan farkını korudu.

Hafta içinde Palermo karşısında şov yapan Fenerbahçe, güçlü rakibi Trabzonaspor'u deplasmanda Appiah ve Aurelio'nun golleriyle devirdi.

Sarı-lacivertliler ezeli rakibi Galatasaray ile oynayacağı derbi maç öncesi moral bulurken, 4 hafta sonra gol bulan Trabzonspor ise üst üste 6. maçından da 3 puan çıkaramadı.

8. dakikada sağdan bindiren Uğur Boral'ın ceza sahasına yaptığı güzel ortaya Deivid kafayı vurdu. Top az farkla auta gitti.

Aynı dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında, Szymkowiak iki Fenerbahçeli'nin arasına kesti, Umut çok kötü vurdu.

18. dakikada solda rakibinden sıyrılan Deniz, ceza sahasına çıkardı. Tuncay'ın üzerinden atladığı topa gelişine sert vuran Appiah, Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

36. dakikada Umut'un yaklaşık 25 metreden sert şutunda, top az farkla auta çıktı.

49. dakikada Deivid'in uzun pasında topla buluşan Kezman, rakibini vücut çalımıyla geçti. Yan hakem devam işareti yaparken, hakem Bülent Demirlek faul düdüğünü çaldı.

67. dakikada Szymkowiak'ın ceza sahasına ortaladığı topa iyi yükselen Umut, kaleci Volkan'ın da zamanlama hatası yapması sonucu beraberlik golünü attı: 1-1.

74. dakikada Uğur Boral'ın ortasında, oyuna yeni giren Aurelio'nun kafa vuruşunda köşeye giden top, Fenerbahçe'yi tekrar öne geçirdi.

Fenerbahçe için şans anı. Son dakikada Szymkowiak'ın ortasında iyi yükselen Hüseyin2in kafa vuruşu direkten döndü.

TRABZONSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Demirlek, Cemal Gemici, Nihat Mızrak
Trabzonspor: Jefferson, Ferhat (Dk. 65 Musampa), Stepanov, Murat, Mustafa, Hüseyin, Szymkowiak, Ufukhan, Marcelinho, Umut, Gökdeniz
Fenerbahçe: Volkan, Önder, Uğur, Deniz, Appiah, Mehmet Yozgatlı (Dk. 69 Aurelio), Lugano, Edu, Deivid (Dk. 75 Tümer), Tuncay (Dk. 86 Kemal), Kezman
Goller: Dk. 18 Appiah, Dk. 74 Aurelio (Fenerbahçe) Dk. 67 Umut Bulut (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 24 Gökdeniz, Dk. 54 Murat Ocak, Dk. 72 Ufukhan (Trabzonspor)

NOTLAR

Bordo-mavili taraftarlar, Fenerbahçe maçına büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinden takımlarına destek verirken, 50 kişilik sarı-lacivertli taraftar grubu da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Trabzonsporlu taraftarlar maraton tribününe "Bir gün sen şampiyon olacaksın diye herşeyin adı küçük yazıldı", kale arkası tribüne de "Kaplan değil beyler Karadeniz fırtınası" yazılı büyük pankart astılar. Bordo-mavili taraftarlar, şampiyonluklar kazanan Trabzonspor'un eski kadrosunun posterini de tribüne yerleştirdiler.

Maç başlamadan önce stat kenarında havai fişekler atıldı.

BAKAN ÖZAK MAÇTA

Trabzonspor'da daha önce başkanlık görevi yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak karşılaşmayı protokol tribününden izleyenler arasında yer aldı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, maçı birlikte protokol tribünden izlediler.

TRABZONSPOR'DA 7 EKSİK

Trabzonspor'da 7 futbolcu, çeşitli nedenlerden dolayı Fenerbahçe maçının kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımda, sakatlıkları süren Yattara, Ömer Rıza, Celaleddin, kart cezalıları Hasan, Musa ve Çağdaş ile kadro dışı bırakılan Fatih Akyel, maç kadrosunda yer almıyor.

ERSEN MARTİN YEDEK KULÜBESİNDE

Trabzonspor'da, Antalyaspor maçının ardından burnundan ameliyat olan Ersen Martin, ilk 11'de yer almadı. Ersen, yedek kulübesinde otururken, bu oyuncunun yerine teknik direktör Ziya Doğan, Umut'a şans verdi.

Kart cezalısı Çağdaş'ın yerine Murat Ocak, Musa'nın yerine ise Ufukhan ilk 11'de görev yaptı. Genç Ufukhan, ligde 14 hafta sonra bordo-mavili takımda forma şansı buldu.

DEIVID VE KEZMAN İLK 11'DE

Fenerbahçe'de Alex, kart cezası nedeniyle forma giyemezken, teknik direktör Zico, Deivid ve Kezman'a ilk 11'de görev verdi.

Brezilyalı çalıştırıcı, hafta içinde sakatlığı bulunan Tümer'i ise yedek kulübesinde oturttu.

Sarı-lacivertli takımda Ümit, Rüştü, Selçuk ve Kerim, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşmada 1200 polis, 200 jandarma ve 200 özel güvenlik görevlisi görev yaptı.

Güvenlik güçleri özellikle, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın protokol tribün girişi ve futbolcuların stada girdiği yerde önlemler aldı. Güvenlik güçleri, bordo-mavili taraftarların bu yerlere yaklaşmalarına izin vermedi.

Basın mensupları da karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. 219 basın mensubu maç için akredite oldu.

2 takım arasında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan PAF maçını Trabzonspor, 41. dakikada Gökhan'ın attığı golle 1-0 kazandı.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 21:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?