5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor fuar alanı talep ediyor

Trabzonspor Kulübü'nün Trabzon Fuar alanının kiralama süresinin 3 yıldan 30 yıla çıkartılmasıyla ilgili talebi, bugün yapılan Belediye Meclisi Toplantısı'nda ele alınarak hukuksal mevzuatların yerine getirilmesi için Plan Bütçe ve İmar Komisyonları'na havale edildi.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in "Trabzon Belediye Meclisi'nde olumlu bir karar alınmazsa başkanlık görevimi gözden geçiririm" dediği Trabzon Fuar alanıyla ilgili durum, bugün toplanan Trabzon Belediye Meclisi'nde ele alındı. Bordo-mavili kulübün Yenimahalle'de bulunan fuar alanının kiralama süresinin 3 yıldan 30 yıla çıkartılması yönündeki talebi toplantıda oylanarak Plan, Bütçe ve İmar komisyonlarına havale edildi.


Belediye Meclis Toplantısı'nı Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor Genel Saymanı Mahmut Aksu, Basın ve Halka İlişkiler Sorumlusu Levent Erkuloğlu da takip ederken, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'un 17 Nisan 2009 tarihinde Belediye Başkanlığına vermiş olduğu Fuar alanındaki arazinin 30 yıllığına Trabzonspor'a kiralanması yönündeki bir dilekçe verdiğini hatırlattı.
Trabzon ve Trabzonspor'un kentte yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Esnafımızla da, Trabzonspor'u yönetenlerle de, halkımızla da bu konuları görüşeceğiz. Trabzonspor'a hangi katkıları yapabileceksek biz bunları yapmaya her zaman hazırız" dedi.
"Trabzonspor'un taleplerini yerine getirmek konusunda üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız" diyen Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu talepler doğrultusunda hukuki görüş sonunda oluşan raporlar doğrultusunda bu konunun incelenmesi ve mevzuata uygun hale getirilmesi icap ediyor. O bakımından bu konu, yarın hiç kimseye mağdur etmemesi açısından hukuki bir zemine oturtulmalıdır. Konunun hukuki zeminlere oturtulması anlamında Plan, Bütçe ve İmar komisyonlarına havale edilmesi daha uygundur."
Yapılan oylamanın ardından konu Plan, Bütçe ve İmar komisyonlarına havale edilirken Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.


Trabzonspor'un talebinin oylanarak gündeme alındığını belirten Hacısalihoğlu, "Konunun görüşülerek komisyonlara havale edilmesi karara bağlandı. Bu olumlu bir gelişmedir. Trabzonspor hadisesi tüm Trabzon'un ilgi alanındadır, üst kimliktir. O bakımdan gösterilen duyarlılığa teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki komisyonlardan Trabzonspor'un yararına olacak şekilde kararlar çıkar. Trabzonspor'un kazancı Trabzon'un kazancıdır. Şahsi bir hadise değildir. Bu konuda kanunlara tabii ki riayet edilmesi gerekir.
Trabzonspor'un Trabzon için ayrıcalıklı bir kurum olduğunu da akıldan çıkarmamalıyız" dedi.


Başkan Sadri Şener'in bu taleplerin kabul edilmemesi durumunda başkanlık durumunu gözden geçireceği şeklindeki açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Asbaşkan Hacısalihoğlu, şöyle cevap verdi:
"Sayın Sadri Şener, Trabzon Belediye Meclisi'nde fuar alanının gündeme alınmayacağı şeklinde çıkan yorumlar ve duyumlar üzerine böyle bir duyarlılık gösterdi. Sadri Şener Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı olduğu için hem de bizim başkanımız olduğu için her fikri aynı zamanda kurulumuzun da fikridir. Biz onu tartışmadan, yorum getirmeden riayet ederiz"
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?