30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor hedefe koşacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, geride bırakılan sezonda camiayı çok üzdüklerini, gelecek dönemde ise aynı durumun yaşanmayacağını söyleyerek, kadroya yapacakları takviyelerle hedefe koşan bir Trabzonspor olacağını söyledi.

Yapılan hatalardan ders aldıklarını belirten Başkan Albayrak, Trabzonspor dergisine verdiği ropartajda, gelecek sezon kendilerini camiaya affettireceklerinden ifade etti. Ligin ilk yarısında birçok olumsuzluk ve stresi hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Albayrak, "Ancak camiamızın büyüklüğünden aldığımız güçle doğru bildiğimiz yoldan geri dönmedik. Başarının ve zaferlerin en büyük anahtarı birlik olmaktan geçer. Bizler güçlü olmamızın en büyük örneğini en kötü günde bile kenetlenmeyi başararak ve bundan yüzümüzün akıyla çıkarak gösteriyoruz" dedi.

Transferde kota koymayacaklarını belirten Albayrak, "3-4 demek doğru olmaz aslında. Zaten bol alternatifli bir kadromuz var. Gerekli transferleri yapacağız. Teknik Direktörümüz Ziya Doğan'ın isteği oyuncuların doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca bazı oyuncularda da önemli yollar kat ettik. Olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz nokta transferler yapabilmek" diye konuştu.

Transferde şu ana kadar hiçbir oyuncuya bir talep gelmediğini ifade eden Albayrak, ''Kulübe bu konuda gelen resmi bir teklif yok. Kaldı ki bu yıl hiçbir oyuncumuzu bırakmayacağız. Hiçbir futbolcumuzu satmayı düşünmüyoruz. Kadromuza yapacağımız takviyelerle de hedefine koşan bir Trabzonspor olacak'' ifadelerini kullandı.

"INTERTOTO KUPASI'NI ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ"

Intertoto Kupası'nı çok ciddiye aldıklarını ve bu kupada rakiplerini geçip UEFA Kupası'na katılmak istediklerini belirten Albayrak, ''Intertoto Kupası'na bu sezon 2. turdan katılacağız. 2 ve 3. turları geçmemiz halinde de UEFA Kupası'na katılma hakkı elde edeceğiz. Intertoto Kupası'nda güçlü olmalarına karşın eleyebileceğimiz rakiplerle oynayacağız. Ancak futbol bu, hiçbir takımı küçümsemiyoruz. Kıbrıs Rum Kesimi takımlarıyla daha önce yaptığımız maçları unutmadık. İntertoto Kupası'nı önemsiyoruz ve ciddiye alıyoruz. Buna göre de hazırlanacağız'' dedi

Kanaat önderlerinin yaptıkları davranışlarda ve söyledikleri her sözde 'Bin düşünüp, bir hareket etmesi' gerekiyor' diyen Başkan Albayrak, "Bunun için de camiamızı sıkıntıya sokacak olaylardan kaçınmak ve yolumuza birlik içinde devam etmek gerekiyor. Trabzonspor, her zaman Türk sporunun önderi ve Anadolu'nun temsilcisi olmuştur. Bunu sonuçların dışında her kesimi kucaklayarak ve 'hamilik yaparak' aldığımızı da unutmamak gerekiyor. Hiç kimsenin bulunduğu konumdan güç alarak, kimseyi rencide etmeye hakkı
yok. Unutulmamalı ki, Trabzonspor her şeyin üstündedir ve bizim kalbimizin ritimleri bile takımımızın başarısıyla atıyor. Bu yüzden kimsenin camiamızı üzmeye hakkı yok" diye konuştu.

Yabancı oyuncu transferinin serbest bırakılması konusunda Kulüpler Birliği'nin aldığı tavsiye kararıyla ile ilgili olarak ise Albayrak, ''Toplantıda kulüpler yabancı sayısının serbest bırakılmasını istediler. Bu konuda da Futbol Federasyonu bir karar verecek. Biz kendine güveni olan, futbolcular yetiştiren bir kulübüz. Yabancı sayısı serbest bırakılsa da, bırakılmasa da fark etmez. Tüm takımın yabancı olma hakkı olsa da biz yine yerli oyuncular oynatırız'' ifadelerini kullandı.

Albayrak, yeni sezon için taraftarlardan da sabırlı olmalarını da isteyerek, "Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hem takım anlamında hem de maddi gelir getirici projeler için çalışıyoruz. İstanbul'daki benzin istasyonu projemiz bitti. Buradan 2-3 ay içerisinde kulübün kasasına belirli bir miktarda para girecek. Stat projesi için de çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda da somut adımlar atmaya çok yaklaştık. Bu sezon birçok borç ödedik. Sadece Tomas Jun'a 3.5 Milyon Euro para ödedik. Onun dışında borsaya da çok miktarda ödeme yaptık. Ben asla eski yöneticileri kötüleyici birşey söylemem, söylemem de. Bizim işimiz bu kulübü yönetmek ve başarı getirmek. Onun için de sıkı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 10:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?