5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor hedefine ulaştı

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Türkiye'ye gelen teknik direktör Şenol Güneş ile görüşmeleri sürdüreceklerini ve bir kaç gün içinde neticelendireceklerini belirtti. Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un bu sezon planlaması doğrultusunda hedeflerine ulaştığını da söyledi.


Turkcell Süper Lig'de çok ilginç bir sezon yaşandığını kaydeden Asbaşkan Hacısalihoğlu, "Sürprizlerin yaşandığı ligde sezon başı yapılan tahminlerin pek doğru çıkmadığı bir sezon yaşadık. Trabzonspor Kulübü olarak bizler, lige başlarken Avrupa kupalarına katılmayı, mümkün olursa da bunlardan en iyisini kazanmayı hedeflemiştik. O anlamda baktığımız zaman Trabzonspor planlamasını gerçekleştirmiş ve gayesine ulaşmıştır" dedi.


Son haftalardaki ortaya çıkan tabloda Trabzonspor'un ligi daha yukarılarda tamamlama imkanı doğmasına rağmen bu netice ve sıralamayı sağlayamadıklarını dile getiren Hacısalihoğlu, "Bu sezon yaşanan eksiklikler, aksaklıklar ve hatalar camiamızca doğru bir şekilde değerlendirilecektir. Yönetim olarak, taraftar olarak, yerel basın olarak neler yapmamız gerekir bunları herkes üzerine düşen sorumluluk duygusuyla ele alıp değerlendirecektir. Çünkü gelecek sezonda bu hatalarımızı en asgariye indirmemiz gerekir.
Bir takımın ligi zirvede bitirmesi için yalnız iyi bir kadro yeterli değil. Camianın tüm kesimlerinin zirve için hazırlıklı olması ve katkıda bulunması gerekir. Bu konudaki aksaklıkları gelecek yıl yapmamalıyız" diye konuştu.


"İSKELET KADROYU KORUYARAK BUNA 3 OYUNCU TAKVİYESİ YAPMAYI PLANLIYORUZ"
Bu yıl sezona başlarken yeni bir ekip oluşturduklarını hatırlatan Hacısalihoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İskelet bir kadro oluşturmak ve aksayan, eksik görülen mevkilere de takviyeler yapmayı hedeflemiştik. Bu hedef doğrultusunda ihtiyaç duyulan mevkilere de 3 oyuncu transfer etmeyi düşünüyoruz. Çalışmalarımız 6 aydır futbol koordinasyon kurulu tarafından yürütülüyor. Belirlenecek hocanın da gelmesiyle ve görüşlerinin alınmasıyla bu izlemeler sonundaki raporlarla birleştirilerek yönetimce transferleri gerçekleştirmeye çalışacağız. Takımda direkt oynayan oyuculardan çok gidecek olan olmayacak. İskelet kadro
korunacak. Bu sezon şans bulamayan genç yetenekli arkadaşlarımızın katılımıyla daha güçlü, eksiği az bir kadro oluşacak diye düşünüyoruz."


"ŞENOL GÜNEŞ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRECEK"
Teknik direktör Şenol Güneş transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Şenol Güneş bu kulübün içinde yer alan bir insan. Hepimiz kadar Trabzonsporlu ancak FC Seul kulübüyle 6 aylık sözleşmesi daha var. Kulübü sözleşmesini feshetmeye pek yanaşmıyor. Kendisinden çok memnun olduklarını, başarılı bulduklarını belirtiyorlar. Yaptıkları tablonun yarısında ressamın değişmeyeceğini bildiriyorlar. Görüşmelerimiz sürecek. Umuyorum ki bir kaç gün içinde olumlu neticelenir. Şayet
olmazsa bu konuda diğer alternatiflerimizle görüşüp sezona yeni hocamızla başlayacağız" dedi.


Manisaspor'un sol kanat oyuncusu Ferhat ile ön sözleşme yaptıklarını, Zafer Yelen'in de geçtiğimiz günlerde Trabzon'a geldiğini belirten Hacısalihoğlu, bu futbolcunun kulübüyle problemini henüz çözmediğini ve konunun önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti.
Sözleşmeleri sona eren takım kaptanı Hüseyin Çimşir ve Serkan Balcı'nın durumlarının da yeni gelecek teknik direktörün görüşleri ve önerileri doğrultusunda netleşeceğini kaydeden Hacısalihoğlu, bu konunun da bu hafta içinde netleşeceğini beklediklerini söyledi.


"TRABZONSPOR'UN MENFAATMLERİ DOĞRULTUSUNDA HER OYUNCU SATILABİLİR"
Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Hrvoje Cale için kulübe gelen resmi bir teklifin olmadığını vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:
"Bazı menajerler bu konudaki düşüncelerimizi soruyor. Trabzonspor'un her oyuncusu satılabilir yeter ki kulübün menfaatleri bu konuda tatmin edilmiş olsun. ayrıca oyuncunun da bu konuda isteği olmalı. Şimdilik böyle bir talep ve istek yok. Olursa değerlendirir, teknik kadromuzla görüşürüz. Kulüp için satış şartları uygunsa oyuncuyu vermeyi düşünürüz. Hiç kimseyle ilgili olarak kulübe resmi yoldan iletilmiş bir teklif yok."
Mevcut stadyumun Avrupa kupası maçları standartlarına yetiştirilmesi için gayret edeceklerini belirten Hacısalihoğlu, bu konunun direkt Trabzonspor'la ilgili olmadığını ama Trabzonspor'u çok ilgilendirdiğini dile getirerek Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bu konuda çalışmalar yaptığını ve onlara yardımcı olduklarını söyledi.


Gelecek sezon hazırlıklarıyla ilgili konuşan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Önümüzdeki sezonun hazırlıklarına daha erken başlamayı planlamıştık. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bildirdiği şartlar doğrultusunda tahmin ediyorum ki 25 Haziran'da ya da yakın günlerde sezonu açmayı düşünüyoruz. Önce Kocaeli'nde bir kamp yapmayı düşünüyoruz. Daha sonra Hollanda'da kamp çalışmaları başlayacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 11:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?