30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor hocasız uçtu

Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, yurt dışında hoca arayışlarını sürdürdüklerini belirterek, olumlu bir cevap alınamadığı taktirde yurt içine döneceklerini söyledi.

Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maç için bugün özel uçakla Kayseri'ye gitti. Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Asbaşkan Sayitoğlu, teknik direktör arayışlarının yurt dışında devam ettiğini ve bazı isimlerle görüştüklerini belirterek, bu akşama kadar beklenen olumlu cevapların alınamaması halinde yurt içine döneceklerini kaydetti.

Yurt içinde çalışabilecekleri teknik adamların da belli olduğunu dile getiren Sayitoğlu, "Trabzonspor'un Türkiye'de çalışacağı hocaların isimleri belli. Bunlar şu anda boşta olan hocalar. Şu anda görevde olan hocalarla görüşmek çok şık olmaz. Bunun için akşamı bekliyoruz. Trabzonspor'un hocasının en geç Vestel Manisaspor maçına kadar netleşeceğini söyleyebilirim" dedi.

Kayserispor maçında takımın başında Ahmet Özen'in olacağını belirten Sayitoğlu, "Pazartesi gününden bu yana alt yapı hocalarımızla çalışıyoruz. Onlar da bizim kulübün hocaları. Kendilerine güveniyoruz. Bu nedenle onlara görev verdik. Ama profesyonel maçlardaki heyecan daha farklı olur. Fakat yine de bir sorun yaşamayacağımız kanaatindeyim" diye konuştu.

Bordo-mavili futbolculardan Umut Bulut, Ziya Doğan'ın ayrılmasıyla ilgili olarak bunun yönetimin kararı olduğunu belirterek, "Futbolda böyle şeyler oluyor. Sonuçta bizim önümüzde oynayacağımız bir lig maçı var. Kayserispor zor bir deplasman. Ama 3 puan için gidiyoruz. Böyle bir dönemde puana çok ihtiyacımız var. Galip gelerek moral bulmak istiyoruz" dedi. Serkan Balcı ise çok önemli bir maça çıkacaklarını ve bunun bilincinde olduklarını kaydederek, Kayserispor karşısında galibiyetten başka bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Kulüp Doktoru Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, hafif sakatlığı bulunan Ceyhun'un maçta forma giyebileceğini, kaleci Tolga'nın ise bu hafta dinlenerek geçireceğini belirtti. Kalaycıoğlu, "Fortis Türkiye Kupası'nda Vestel Manisaspor maçında da riske etmeyeceğiz. Daha sonraki maçlarda forma giyebilecek. Musa Büyük de idmanlara başladı. Gökdeniz'in ise hafta içi yapılan idmanda ayağına aldığı darbe sonucu ezilme meydana gelmişti. Şu anda da oynamaması için bir engel yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzonsporlu eski futbolculardan oluşan İzleme Komitesi de, takımla birlikte Kayseri'ye gitti. Bordo-mavili kafilede sakat olan Musa Büyük ve kaleci Tolga yer almadı. Çağdaş, Ömer Rıza, Ufukhan, Ufuk, Adnan ve Yusuf kafilede yer almadı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 18:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?