5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor kendine geldi

Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor galibiyetleriyle kendine geldi. Zirveden kopmadığını rakiplerine gösteren Bordo-mavililerde moral bozukluğu yerini neşeli günlere bıraktı.

Trabzonspor'da, Sivasspor maçı sonrası yaşanan puan kayıpları büyük bir hayal kırıklığına sebep olurken, kaçan keyifler sonrası zirve umutları sarsıntıya uğramıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısındaki farklı galibiyet ve son olarak da Antalyaspor'u 124 gün sonra evinde yenme başarısı gösterip taraftarıyla barışan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'da işler yoluna girmeye başladı. Üst üste alınan 2 galibiyetle zirveye olan bakışını tazeleyen Bordo-mavili takım kalan maçlarda puan kaybı yaşamak istemiyor. Bu manada kredisini tüketen Trabzonspor, İlk 6 haftada 8 puan bıraktı. Bulduğu moralle zirveye yeniden ortak olmak isteyen Trabzonspor gelecek haftaları kayıpsız geçerek rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

5 gün arayla gelen iki galibiyet, Avrupa'ya erken veda eden, Süper Lig'de Sivasspor maçı ardından adeta travma yaşayan Trabzonspor, camiasına rahat bir nefes aldırdı. Zirve yarışında geçtiğimiz sezon Beşiktaş ve Sivasspor'un gerisinde kalan Trabzonspor 6. hafta itibariyle rakiplerini geride bırakırken, zirvede 18 puan ile yer alan Galatasaray ve Fenerbahçe ile arasında olan puan farkının açılmasına izin vermedi.

İstanbul deplasmanında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı alınan 6-1'lık skor ve Avni Aker'de alınan 3-1'lık Antalyaspor galibiyet hem teknik direktör Hugo Broos'un hem de futbolcuların neşesini artırırken geleceğe daha umutla bakılmasını sağladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 17:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?