4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzonspor manşetlerde!

Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye kendi saha ve seyircisi önünde 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışından tamamen uzaklaşması nedeniyle Trabzon'daki yerel basın maçı manşetlerine taşıdı. 

Karadeniz Gazetesi "Trabzon ruhunu arıyor" başlığı ile yenilgiyi okurlarına duyururken, Taka Gazetesi "Trabzonlu ağlıyor", Karadeniz'den Günebakış "Hep karanlık yeter artık", Türksesi Gazetesi "Bu hesabı kim ödeyecek", İlkhaber Gazetesi "Albayrak istifa", Ekspress Gazetesi "Trabzonspor her geçen gün biraz daha karanlığa gömülüyor. Dayanın az kaldı" ve Hizmet Gazetesi "Eserinizle övünün Trabzon elden gidiyor" başlıklarına yer verdi. 

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir de yerel Ekspress Gazetesi'nde "Devlet Baba 61" başlıklı köşe yazısı ile Fenerbahçe maçının kritiğini yaptı. Vali Yavuzdemir, köşe yazısında Trabzon'a geldiği günden bugüne kadar birkaç maç hariç tüm maçları tribünden izlediğini belirterek "Süper ligin ilk yarısının tamamlanmasına 2 hafta kaldı. Trabzonspor 15 maçta ancak 16 puan alabildi. Bugünkü hali ile düşme hattının hemen üzerinde bulunuyor ve tarihinde belki de yaşamadığı zor günleri yaşıyor" ifadelerini kullandı. 

Trabzon'a geldiği günden beri birkaç maç hariç Trabzonspor'un kendi sahasında oynadığı tüm maçları bizzat stada giderek izlediğini köşesinde anlatan Vali Yavuzdemir, maçın yorumunu şöyle sürdürdü: "Trabzonspor, kurulduğu 1967 yılından bu yana Türkiye Süper Ligi'nde şampiyonluklar kazanmış bir güzide takım. Trabzonspor seyircisi de alışmış şampiyonluklar yaşamaya. Bugün de seyircinin istediği takımın iyi oynayıp kazanması hatta sezon başında şampiyon olmasını da arzulamıştı. Ama seyirci bugün bırakın takımın şampiyon olmasını, içine düştüğü bu başarısız duruma bile isyan eder halde. Seyircinin sesine kulak verilmeli. Trabzonspor layık olduğu yere nasıl getirilecekse ona göre tedbir alınmalı. Fenerbahçe maçında da gördük ki, Trabzonspor'un oynadığı oyun, kazanmaya yetmedi."
Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında özellikle hücumda hiç çoğalamadığını anlatan Vali Yavuzdemir, maçla ilgili görüşlerini şöyle sürdürdü: "Defansın sağlam tutulması önemliydi ama defansta 3 hatta Trabzonsporlu 4 futbolcunun sadece bir Fenerbahçe forvetini tutmak için görevlendirilmesi, orta sahanın forvete destek vermesini de engelliyordu. Gol bölgesinde de Trabzonspor forveti yeterince etkili olamadı. Fenerbahçeli Uğur Boral, Gökdeniz'i adeta kilitledi. Trabzonsporlu Mustafa Keçeli ise Fenerbahçeli Mehmet Yozgatlı'yı hiç tutamadı. Golü atmış olmasına rağmen Umut Bulut pozisyonlarda çok ağır kaldı. Trabzonspor un tek golü de Fenerbahçe kalecisinin bir armağanı oldu adeta. Kaleci Volkan o pozisyonda hatalı idi. Trabzonspor pas yapma ve oyun kurmada da yeterince etkili olamadı. Üst üste üç pasın bile yapılmasında çok sıkıntı yaşadı. Asıl önemlisi ise Trabzonspor'un hızlı oynama ve pres yapma gibi özelliğinin yeterli düzeyde olmadığı görüldü. Bu nedenle Fenerbahçe top kullanırken çok rahat kaldı. Ayrıca teknik olarak Fenerbahçe'nin daha üstün olduğu görüldü. Fatih Tekke'nin satılmasından sonra Trabzonspor'un gol bölgesinde yeterince etkili olamadığı da açıkça ortaya çıktı. Netice itibariyle Trabzonspor Kulübü çok acil olarak Teknik Direktör Ziya Doğan'ın da görüşlerini alarak Fatih Tekke'yi aratmayacak bir golcü bulmalı, baskı yapan, koşan ve kondisyonu yüksek olan bir takım yaratmalıdır."
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 12:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman bult IP: 88.229.117.xxx Tarih : 29.11.2006 22:59:50
trabzonspor,takım olmaktan çıkmıştır,kımın ne yaptığı bellı degil,futbolcuların özgüveni kalmamıştır,tüm türkiyeye rezıl olmuş durumdyız.ilgilıler birşey yapamıyorsa bıraksın,verılen sözler nerde bunları kimse unutmamıştırhaftaya bursa maçındada yenılır bu takım sonra ne olacak.lutfen takıma sahıp çıkalım,bızım ts dan başka bırseyımız yokk