30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor son dakikada vuruldu

Kayserispor: 1
Kemal Okyay (89')
Trabzonspor: 0

İlk yarı Trabzon bir nebze daha iyiydi

Karşılaşmanın ilk yarısına Kayserispor istekli başladı ve sürekli dikine oynayarak Trabzonspor'un yumuşak kalan orta sahasını zorlamaya çalıştı. Ancak tam Ziya Doğan'ın istediği gibi futbol oynayan Trabzon, eski hocasına nazire yaparcasına baskıyla top kazanıp, hızlı ataklara girişti ve önemli pozisyonlar yakaladı. Özellikle Ceyhun ve Gökdeniz'in akıllı oyunlarıyla hücumda etkin olan Trabzon'a karşın; Kayserispor da Gökhan Ünal'ın kurcalayan yapısı sayesinde birkaç kez etkili oldu. Ancak ilk devreden gol sesi çıkmadı.

Yattara'nın atılması dengeyi bozdu

Karşılaşmanın ikinci yarısında da manzara çok farklı değildi. Trabzon yine hızlı akınlarla tehlike ararken, Kayserispor da Gökhan Ünal'la gole bir kez daha yaklaştı ve sonuç alamadı. Maçın 66. dakikasında Yattara'nın iki sarı karttan oyundan atılmasıyla Kayseri inisiyatifi ele almaya çalıştı ancak bunda çok başarılı oldukları söylenemez. Kayseri bu süreçte yalnızca bir kez Kemal'la gole çok yaklaştı ancak son dakikalarda işler tersine döndü. Kayseri ilk kez ciddi bir baskı kurdu rakip kalede ve oyuna sonradan giren Cangele'nin yarattığı pozisyonla da aradığı golü buldu ve maçı kazandı.

'Tolunay İstifa!' sesleri

Kayseri'de anlam verilemeye şey ise maç içinde ve maçtan sonra duyulan "Tolunay İstifa!" tezahüratlarıydı. Atılan gole de sevinmeyen Tolunay Kafkas bu maçın ardından gerçekten istifa edebilir.

Kadroları, maç olaylarını, kart ve değişiklikleri görmek için tıklayın.

İLK YARI

8' Ceyhun serbest vuruşu ceza sahasına doldurdu. Hüseyin'in kafda vuruşu az farkla dışarıya gitti. Tehlikeli bir pozisyondu Trabzonspor adına.

24' Fatih Ceylan soldan topu taşıyıp ceza sahası köşesinden içe kat etmek istedi. Önünü boşaltıp yaptığı vuruş ise dışarıya gitti.

25' TRABZONSPOR MAÇIN EN NET POZİSYONUNU KAÇIRDI. Gökdeniz, Ceyhun'un nefis ara pasıyla ceza sahasının 10 metre kadar dışında buluştu. Topu kontol edip Umut'la bir verkaç yaptı ve ceza sahasına girdi. Ancak sağ çapraza açılan topa istediği gibi vuramayınca bu önemli fırsatı kaçırdı. İdeal bir kontratak örneğiyidi Trabzonspor adına.

27' TRABZONSPOR BİR KEZ DAHA KAÇIRDI. Bu kez Yattara, sağ kulavrdan koşu yapan Gökdeniz'i gördü. Gökdeniz bomboş ilerledi ve çizgiye yakın bir yerden ortaya çevirdi. Yerden gelen top ALi Turan'ı geçse, Umut boş kaleye yuvarlayacaktı ancak Ali son anda dokunarak tehlikeyi önledi.

29' Yine Ceyhun, soldan topla ilerledi, Ali Turan'dan sıyrılıp ortaya çevirdi. Gökdeniz'den önce savunma ayak koydu. Devam eden atakta Hüseyin, Gökdeniz'in pasıyla ceza sahası içinde pozisyona girdi. Çaprazdan yaptığı vuruş kalecide kaldı. Trabzonspor bu dakikalarda daha iyi oynuyor.

35' Kaleyi karşıdan gören bir noktadan, yaklaşık 30 metre mesafeden Yattara serbest vuruşu kullandı, falsolu vuruşu kaleci İvankov'un üstüne gitti.

37' GÖKHAN NET POZİSYONU KAÇIRDI. Tranzonspor'da Ayman'ın kısa düşen geri pasında Gökhan Ünal, Jefferson'dan önce topa dokundu ama yere yatan Brezilyalı kaleciye çarpan top dışarıya gitti.

45' Gökhan Ünal'ı nefis bir pasla kaçırdı Fatih ama aşırı özgüvenle rakibini çalımlamaya çalışan Gökhan topu kaybetti.

İKİNCİ YARI

51' GÖKHAN ÜNAL NET POZİSYONU KAÇIRDI. Defansın arkasına sarkan Gökhan Ünal, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu düzeltip vuruşunu yaptı ancak Jefferson bu pozisyonu önleyen isim oldu.

53' GÖKDENİZ TEHLİKELİ GELDİ. Yine savunmada bir boşluk buldu Gökdeniz ve ceza sahasında topa sahip oldu ancak Aydın'ın müdahelesi yerindeydi; top kornere çıktı.

60' Ceyhun yine savunmanın arasına sakrna Gökdeniz'e gönderdi; ancak bu kez Toledo zamanında araya girdi.

66' TRABZONSPOR 10 KİŞİ KALDI. Ali Turan'a kontrolsüz giren Yattara, bir dakika arayla ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

71' Gökdeniz, Ceyhun'la verkaç yaparak ceza sahasına yaklaştı, çizgi üzerinden plasesini yaptı ve dışarı attı.

81' KEMAL İNANILMAZ BİR POZİSYONU KAÇIRDI. Yava yavaş rakip kaleye inen Kayserispor'da Saidou, sağ kanattan ortaladı. Arka direkte bomboş kalan Kemal kaleye 2 metre mesafeden rahat bir kafa vuruşu yaptı ancak top auta gitti.

84' JEFFERSON ÇOK İYİ KURTARDI. Cangele'nin şık hareketlerle ceza sahasında topla buluşturduğu Saidou, dar açıdan çok sert vurdu ve kalesini iyi kapatan Jefferson topu kornere attı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 22:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?