5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor tek attı!

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor evinde ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor'u konuk etti. Bordo-mavililer Halil Altıntop'un güzel golüyle son yıllarda Sivasspor'a karşı kurduğu üstünlüğü devam ettirdi.

Şenol Güneş'in ilk 11 tercihi; Tolga, Zeki, Mustafa, Bamba, Emerson, Zokora, Sapara, Alanzinho, Yasin, Henrique ve Halil şeklinde olurken, Sivasspor; Borjan, Ziya, Pedriel, Kadir, Erman Kılıç, Eneramo, Doğa, Navratil, Erhan, Uğur ve Aatif dizilişiyle sahada yerini aldı.

Maçın hemen başında Erman Kılıç sağ kanatta Eneramo'nun düşürülmesinden sonra kazanılan serbest vuruşu altı pas üzerinden ortaladı ve Tolga Zengin çıkarak çift yumrukla topu ceza sahası dışına uzaklaştırdığı pozisyonda bir sakatlık geçirdi ve 7. dakikada yerini Onur Kıvrak'a bıraktı. Böylece Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş maçtaki ilk oyuncu değişikliğini kaleci Tolga'nın sakatlanması nedeniyle zorunlu olarak kullanmış oldu.

Trabzonspor'un cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların izlediği maçın ilk 15 dakikasında her iki takım da orta alanda pres yaparak rakibinin oyun kurmasını engelledi.

Sivasspor Doğa, Pedriel paslaşmasından sonra ceza sahası içerisinde Erman Kılıç topu aldı ve bir anda kendi ekseni etrafında dönenek vuruşunu yaptı ancak Mustafa Yumlu'ya çarpan top üst ağlarda kaldı. Konuk ekibin böylece 25. dakikada öne geçme şansı sonuçsuz kaldı.

30. dakikada Hakem Özgür Yankaya Kadir'in Halil'i düşürmesi sonrasında pozisyonu avantaja bıraktı. Oyunun durduğu bu bölümde Yankaya, Kadir Bekmezci'ye maçın ilk sarı kartını gösterdi.

Bordo-mavililer, ilk yarının bitimine 5 dakika kala Emerson sol kanattan atağa katılarak sıfıra indikten sonra penaltı noktası üzerine topu çevirdi. Paulo Henrique topu kontrol etti ve Sapara'ya bıraktı ancak Sapara'nın yaptığı vuruş savunmaua çarptı ve kalenin yanından dışarı çıktı.

Trabzonspor 45. dakikada Marek Sapara'nın sağ kanattan köşe vuruşu kullandığı atakta etkili oldu. Ceza sahası içerisinde iyi yükselen Mustafa Yumlu ön direkte kafa vuruşunu yaptı ve uzak direğe doğru giden topu kaleci Milan Borjan uzanarak son anda uzanarak gole izin vermedi. Aynı dakika içinde Alanzinho orta alanda topa elle dokundu ve hakem Özgür Yankaya Brezilyalı oyuncuya sarı kart ile cezalandırdı.

İlk yarının sonuna eklenen 5 dakikalık uzatma bölümünde de gol sesi çıkmayınca Özgür Yankaya maçın ilk yarısını bitiren düdüğü çaldı ve taraflar soyunma odasına yöneldi.

İkinci yarıya Sivasspor üst üste bulduğu ataklarla Trabzonspor kalesinde etkili oldu önce 49. dakikada Eneramo sağ çaprazda ceza sahası içerisinde çok sert ve etkili bir şut gönderdi anca Onur Kıvrak müthiş bir refleks ile topu kornere tokatladı. Hemen bu pozisyondan 2 dakika sonra ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Onur Kıvrak, Sivasspor'un forveti Eneramo'ya iki gol pozisyonunda şans tanımayarak, takımının gol yemesini engelledi.

Trabzonspor, konuk ekibin ataklarına Marek Sapara ile 55. dakikada karşılık verdi. Sapara ceza sahası içerisinde önünde kalan topa çok sert bir şekilde vurdu top direğe çarparak ve oyun alanına döndü. Trabzonspor'un gole çok yaklaştığı bir andı.

Bordo-mavililer aradığı golü 58. dakikada buldu. Yasin Öztekin sağ kanattan ceza sahası içerisine penaltı noktası üzerine ortasını yaptı ve Halil Altıntop arkasına düşen topa, yatarak yarım vole vurarak kaleye gönderdi ve güzel bir golle takımını 1-0 öne geçirdi.

62. dakikada Yasin Öztekin sağ kanatta rakibi Ziya Erdal'ı çalımladı ve ceza sahası içerisine girmeden yerde kaldı. Ziya Erdal bu hareketi sonrasında sarı kart gördü. Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay yenilen golden sonra maçtaki ilk değişiklik hakkını kullandı ve Pedriel kenara gelirken yerini Milan Cerny'e bıraktı. Hemen 2 dakika sonra Rıza Çalımbay'dan bir oyuncu değişikliği daha geldi. Kadir Bekmezci kenara alınırken Jan Rajnoch oyuna dahil oldu. Şenol Güneş, Sivasspor'un oyuncu değişikliklerine 71. dakikada yeni transfer Marc Janko'yu oyuna aldı ve tutuk bir futbol sergileyen Paulo Henrique yedek kulübesine geldi. Maçta oyuncu değişiklikleri ardarda gelirken Sivasspor son oyuncu değişikliğini 74. dakikada Doğa Kaya'nın yerini Adem Koçak'a bıraktığı değişiklikle tamamlamış oldu.

Konuk ekip Sivasspor'da Michael Eneramo orta alanda Halil Altıntop'a sert bir hareket yaptı ve 77. dakikada sarı kart gören isim oldu. Trabzonspor'da Didier Zokora sol kanat taç çizgisi üzerinde hareketlenen Erman Kılıç'a sert bir hareket yaptı ve Özgür Yankaya tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

Trabzonspor'un tek golüne imza atan Halil Altıntop 87. dakikada kenara gelirken yerini sahalardan uzun bir süre uzak kalan Barış Özbek'e bıraktı.

Maçın son bölümlerinde Sivasspor beraberlik golünü bulma adına Trabzonspor kalesinde etkili ataklar gerçekleştirdi. Önce 88. dakikada Erman Kılıç sol kanattan ceza sahası içerisine ortasını yaptı ve altı pas üzerine gelen topa Eneramo yükseldi ancak topa vurmayınca net fırsatı harcamış oldu sonra uzatma dakikalarında Uğur Kavuk sağ kanattan arka direğe doğru sert ve kavisli bir orta gönderdi, iyi yükselen Aatif Chahechouhe kafa vuruşunu yaptı ancak köşeye giden topu Onur son anda dokunarak gole izin vermedi.

Maçın geri kalan dakikalarında takımlar girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince Trabzonspor Avni Aker'de Sivasspor'u Halil Altıntop'un attığı golle 1-0 yendi. Böylece bordo-mavililer ligde puanını 7'ye yükseltirken Sivasspor 5 puanda kaldı. 

...
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2012 Pazar 20:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?