4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzonspor yıldızları alacak

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yusuf Şimşek, kulüp başkanı Nuri Albayrak'ın 'sözü özü' bir olan bir insan olduğunu, transfer mevsiminde mutlaka yıldız futbolcu hatta yıldız futbolcuların alınacağını ancak bu transferler gerçekleştirilirken Trabzonspor'da dengelerin bozulmasına müsade etmeyeceklerini söyledi. 

Yönetim Kurulu olarak zor bir dönemde göreve geldiklerini belirten Yusuf Şimşek, Trabzonspor Dergisi'ne verdiği röportajda, "Yönetim Kurulu içinde yer alan arkadaşlarla birbirimizi kısa bir sürede tanıdık. Kendi aramızda uyumu büyük ölçüde sağladık. Teknik Kadro ve futbolcularla ilişkilerin düzelmesi gerekiyordu, ilk etapta bu sıkıntıları giderdik. Zor bir dönemde göreve geldik. Göreve geldiğimiz dönemde takımda önemli bir değişim gerçekleştirdik" dedi. 

Şimşek, mütevazılığının yanında sözünde durmasını bilen bir başkanları olduğunu ifade ederek, "Transfer döneminde mutlaka yıldız futbolcu hatta yıldız futbolcular takıma alınacaktır. Ama bu transferler yapılırken, Trabzonspor'da dengelerin bozulmasına müsade edilmeyecektir. Bana göre Beckham bir yıldızdır ama bizim eski oyuncularımızdan Marco Aurelio da yıldızdır" şeklinde konuştu. 

Yusuf Şimşek, Trabzonspor'un 23 yıldır her sezona şampiyonluk parolası ile başladığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Şampiyonluk hedefi mutlaka önemli ama sadece buna odaklandığımız zaman istikrarı kaybediyoruz. Kulüpte her yıl genel kurul yapılıyor. Her sezon iki-üç teknik adam değişikliği oluyor. Her sezon başında takımın iskeleti yeniden kuruluyor. Dolayısıyla düzen bir türlü sağlanamıyor. Bence Trabzonspor için başarı ölçüsü ilk üçe girmek olmalı. Eğer bunu taraftarımız kabul ettirebilirsek başarı kendiliğinden gelecektir. Elbette şampiyonluğa oynayalım, şampiyonluk için mücadele edelim ama takım ligi üçüncü sırada bitirdiği zamanda sil baştan yapmayalım. Trabzonspor ligi ikinci sırada bitiriyor ve başarısızlık olarak kabul ediliyor. Hoca yuhalanıyor, yönetim sindirmek için türlü hareketler yapılıyor". 

Ekonomik gücü olan Trabzonluları bir araya toplamak ve İstanbul'da lobi faaliyetlerini yürütebilecek bir platform oluşturmak için Trabzonlu işadamları olarak TİAD'ı kurduklarını da kaydeden Şimşek, "Amacımızı TÜSİAD kadar etkili bir dernek ortaya çıkarmaktı. Kurulacak bu yapı sayesinde Trabzon insanına hizmet götürmeyi hedefledik. Çünkü biz Trabzon'un insanını, havasını, suyunu, kültürünü, yemeğini kısaca her şeyini seviyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 16:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?