6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzonspor zafer peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Inter zaferiyle başlayan Trabzonspor, gruptaki ikinci maçında Fransa temsilcisi Lille karşısında yeni bir zafer arıyor.

Gruptaki ilk maçında 2009-2010 sezonu şampiyonu İtalya devi Inter'i 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, Lille karşısında alacağı puan veya puanlarla bu avantajını sürdürmek istiyor. Inter gibi Avrupa devi bir takıma karşı oyunun her anında elinden geleni yaparak önemli bir zafer imza atan Bordo-mavili takım, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi maçına evsahipliği yapacak Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu kez Fransa şampiyonu Lille karşısında galibiyet elde etmeyi planlıyor.

Grupta elde ettiği avantajı daha da büyütmeyi hedefleyen Karadeniz ekibi, Lille karşısında mutlak galibiyeti hedeflerken, kazanamasa bile en azından kaybetmemeyi istiyor. Takımına son direktifleri veren teknik direktör Şenol Güneş, kazanmaları halinde grupta büyük bir avantaj yakalayacaklarını oyuncularına anlattı. Sabırlı ve disiplinli bir şekilde oynamalarını gerektiğini aktaran deneyimli teknik adam, her şeyin kendi ellerinde olduğunu vurguladı.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak ve 21.45'te başlayacak olan karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Bjorn Kuipers yönetecek. Kuipers'un yardımcılıklarını Erwin E.J.J. Zeinstra ile Sander Van Roekel yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Richard Liesveld ve Peter Janssen'in yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Paulus Van Boekel.

Bordo-mavili takımda Burak Yılmaz cezası, Volkan Şen de bu sezon Bursaspor formasıyla birlikte Avrupa kupasında forma giymesi nedeniyle karşılaşmada oynayamayacak. Sakatlıkları bulunan Vittek, Piotr Brozek, Barış Özbek ve Tayfun da takımdaki yerlerini alamayacak.

Trabzonspor'un bu akşam oynanacak olan karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Colman, Zokora, Serkan, Adrian, Halil ve Henrique il 11'iyle çıkması bekleniyor.

Konuk ekib Lille'nin ise maça Landreau, Debuchy, Rozehnal, Beria, Basa, Balmont, Mavuba, Pedretti, Jelen, Hazard, Sow ilk 11'i ile başlaması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 13:00:39
Güncelleme :27 Eylül 2011 Salı 13:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?