2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzonspor'a Şenol Güneş dopingi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, Şenol Güneş’in kurulacak Sportif A.Ş. içinde genel menajerlik, müdürlük veya direktörlük gibi bir görev üstleneceğini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan başkan Aktuğ, Sportif A.Ş.’nin kurulmasında Şenol Güneş’in büyük katkıları olacağını belirterek, "Şenol Güneş’in Futbol Federasyonu ile yaşadığı sıkıntılar kendisini ve çevresini bayağı sıktı. Televizyonlarda ’Şenol Güneş gelmeyecek’ diyorlardı. Ama ben kendisine hep inandım ve ’gelecek’ diyordum. Çünkü kendisini çok iyi tanıyorum. Şenol Güneş ile top oynamış biriyim. İyi bir adamdır, sözünün eridir. Onun için Şenol Güneş’in geleceğini biliyordum, Şenol Güneş sadece Türkiye’de değil Avrupa’da bir isimdir. Trabzonspor’un, ulaşmak istediği hedeflere Şenol Güneş ile çok daha çabuk ulaşacağına inanıyorum. Kendisine yönetim kurulu olarak sonuna kadar destek olacağız. Kendisine güveniyoruz" dedi.

Şenol Güneş ise yanlışı doğruyu, başarı, başarısızlığı gördüklerini kaydederek, "Son 3 yıla baktığımız zaman Trabzonspor, yükselen bir değer. Bunun daha iyisini nasıl yapabiliriz, öncelikle bunun tespitini yapacağız. Trabzonspor’u önce Türkiye’de başarılı kılıp daha sonra Avrupa’ya taşımak ve orada da uygun yerini almasanı sağlamak olacaktır. Benim bir heyecanım var. Ancak Trabzonspor’da görev yaptığım her dönemde herkesle bildiğimi paylaştım. Hiçbir şeyin sözünü veremeyiz. Ama bir şeyin sözünü verebiliriz. Çok çalışacağız, düşüncemizi hep paylaşacağız. Bu konuda her kesimden eleştiri almayı bekliyoruz. Sportif başarıyı yakalarken fair play içerisinde Trabzonspor camiasına yakışan başarıyı göstermek istiyoruz. İyi bir kadrosu olan Trabzonspor’u iyi bir seviyeye çıkarmak için herkesten yardım bekliyoruz. Bana geniş yetkiler veriyorlar ama yapı olarak hiçir zaman ünvan arayışım olmadı. Bir iş ahlakım var, çalışma düşüncem var. Onu ortaya koymak için destek olunursa sevinirim. Trabzonspor’da olması gereken ne varsa onu yapmalıyız. Ben yetki almasam da çok çalışacağımı söylüyorum. Önceliğimiz 6 aylık dönemi iyi geçirerek şuandaki yarışta bulunduğumuz yerin üstüne çıkarak yukardaki takımları yakalamak ve geçmek olacaktır. Hedefimiz Türkiye Kupası’nı almak olacaktır. Umarım bu yolda başarılı oluruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Şenol Güneş Trabzonspor’un başında nasıl bir model ile çalışacak ?" sorusuna Güneş, "Bu dönem acil bir dönem. 6 aylık dönem içinde takım içinde devamlı olacağım. Ben hiçbir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Takım içerisinde olarak bu yarışa devam edeceğiz. Önceliğimiz takım, çünkü ne kadar camianın içerisinde olursam olayım hem takımı tanımada, hem yönetim anlayışında, hem de taraftarı tanımada yeniden bir tespit yapmak durumundayız. Şu an tespit dönemi yaşayacağız ama yarışta geri kalamayız. Bu bizim önceliğimiz olacaktır. Gelecek dönemde takımın daha iyi yarışması için bütün sistemler kurulacaktır. O halde takımı bir kenara itemeyiz. Ben de içinde olarak bunu yaşayacağız. Ondan sonraki durum olarak gerek altyapı gerekse diğer görevlerle ilgili çalışma yapacağım. Ama şu aşamada önceliğim takımla beraber olamaktır. Şuanda çok fazla değişiklik yapmadan mevcut olan durumla devam etmeyi düşünüyorum" cevabını verdi.

"Bu takıma takviye yapmayı düşünüyormusunuz?" sorusuna ise Güneş, "Süre kısıtlı ama Trabzonspor 3-4 oyuncu alabilir. Ama şu anda 1 tane iyi bir oyuncu almak istiyoruz. Bu oyuncu ile ilgili problem yaşayabiliriz. Takıma rakam olarak, uyumu olarak hem de oyuncu olarak uymasını istiyoruz. O yüzden sıkıntımız var, arayışımız sürüyor. Yönetimin ve benim bu konuda hevesimiz var. Bu oyuncunun yanında 2-3 tane daha isim var. Biz hazır oyuncu istiyoruz. İsim olarak takıma uyum sağlayacak oyuncu istiyoruz. Bu kulübün ekonomik yapısını sarsmadan yapmak istiyoruz. Oyuncu alırken yanlış yaparsak seneye de sıkıntı yaşarız. Eğer iyi transfer yaparsak hem oyuncu kazanırız, hemde yarışta öne çıkarız. Eksik olan bölgelere 3-4 oyuncu transfer ettiğiniz zaman çok daha iyi bir Trabzonspor olacağını düşünüyorum. Bu oyuncuların çok üst seviyede olmaları gerekir. Şu aşamada 3-4 oyuncu almayı uygun görmüyorum ama bu aşamada 1 tanesi alırsak çok masafe almış oluruz" şeklinde cevap verdi.

"Trabzonspor’dan ayrılırken operasyon ile ayrıldınız. Milli Takım’dan da ayrılıken görev süreniz bitmeden ayrıldınız. Trabzonspor’da tekrar aynısını yaşarsanız tazminat maddesi koydurdunuz mu ?" sorusu üzerine Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Benim spor geçmişimde ve spor hayatımda özel hayatımda şu anda bir tek rahatsızlığım var. Televizyonlarda ’Takım çalıştırmayı düşünmüyorum’ dedim ve bunu ezerek buraya geldim. ’Ben Türkiye’de çalışmayı düşünmüyorum. İlerki bir tarihte takım çalıştırmayı düşünürsem sizi ararım’ dedim. Türk futbol tarihinde bir devrim yapmak istiyorsak büyük yanlışlıklar varsa onları temizlemek kolay olmuyor. Bir maçın sonucunu unutuyorsun ama çirkin bir olayı asla unutmuyorsunuz. Trabzonspor’dan ayrılışım 2 defa olmuştur. Milli Takım’da mukavelem 4 yıldı ama 4 yıl demekki başaramadık. Şimdi 4 yıl yapmadık 3.5 yıl yaptık. Çünkü baktık ki 4 yılı çıkartamıyoruz. Onun için 3.5 yıl yaptık. Niye 6 ay beklemezler onu anlamıyorum.

Sözleşmelerimizin bitiş tarihi yaklaşıyor hep görevlerimize son verirler. Ama baktığımız zaman o takımların en başarılı dönemi görünüyor. Bunlar da benim söylemim değil, başkanların söylemleridir. Başkanlar hava attıkları dönemlere benim görevime son veriyorlar. Niye oluyor anlamadım demek ki başarının karşoaşında nasıl bir model ilılığı, para almadan suçlanmak. Demek ki bu da bizim kaderimiz. Trabzonspor yönetimi ile hiçbirşey konuşmadım. Eğer konuşursam bin türlü laf çıkacak. Hatta mukaveleye ’1 lira yazın’ dedim. Konuşursam daha çok sinirleniyorum. Kulübe rahatsızlık vermek istemiyorum".

Trabzon-iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?