30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor'da 3 hafta sonra 3 puan

Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'in 11. hafta açılış karşılaşmasında Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.


Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu maçtan sonra yaptığı açıklamada, ağır bir zeminde iyi mücadele gösterdikleri için her iki takımı da kutladı. Trabzonspor'un, camianın ve taraftarın güveninin kaybolduğu bir noktada aldığı galibiyetin son derece anlamlı olduğunu da kaydeden Sayitoğlu, "Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Bugün onu aldık. Mutluyuz, oyuncularımızı tebrik ediyorum" dedi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, istenilen futbolu sahaya yansıtamadıklarını ancak iyi yardımlaşan bir takım görüntüsü çizdiklerini söyledi. Zaman zaman dönen toplarda sıkıntı yaşadıklarını belirten Yanal, bunun da dayanıksızlıktan kaynaklandığını kaydetti. Futbolcuların arzulu oyunlarının iyi olduğunu, ancak son dakikalarda yedikleri baskının kendilerini mutlu etmediğini dile getiren Yanal, çok çalışarak eksikleri gidermek istediklerini ifade etti.


Trabzonspor'un her zaman zirveye oynamak ve yarışın içinde olmak zorunda olduğunu da belirten Yanal, bunun için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve bütün futbolculardan azami derecede faydalanacaklarını söyledi.
Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise ilk 45 dakikada sadece mücadele eden bir takım görüntüsünde olduklarını ancak iyi pas yapamadıklarını söyledi. Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başladıklarını belirten Karaman, "İkinci yarıda daha iyi pozisyonlar bulduk. Bir topumuz direkten döndü. Eğer erken bir gol bulabilseydik maçın gidişatı da değişebilirdi. Golü 10 dakika daha erken bulsaydık maçın skoru değişebilirdi. Trabzonspor bireysel yetenekleri yüksek futbolcularıyla maça damgasını vurdu ve 3 puanı kazanan taraf oldu. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.


Trabzonsporlu futbolculardan Umut Bulut da 3 puan hedefiyle maça çıktıklarını ve bunu başardıklarını belirterek "Zorlu bir maç oldu. Allah'a şükür 3 puanı kazandık. Gol attığım için sevinçliyim ama önemli olan takımın kazanması. Ben oynadığım sürece takımıma faydalı olmak istiyorum" dedi. Serkan Balcı ise 3 hafta aradan sonra sahadan galibiyetle ayrıldıklarını için mutlu olduklarını dile getirerek, bunun devamının gelmesini diledi. Bordo-mavili takımın 2. golünü kaydeden Ceyhun, seyircisiz oynadıkları son maçta Ankaraspor'u yenerek 3 puanı alan taraf olduklarını, bundan sonraki maçlarda seyircinin desteğiyle daha iyi olacaklarını söyledi.
Her maçın kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yattara, "11. haftaya kadar çok puan kaybettik. Her maçı bizim için çok önemli. Bundan sonra puan kaybetmek istemiyoruz. Güzel bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum" dedi.


Ankarasporlu oyuncularından Özer, "İlk yarı Trabzonspor bizden iyi oynadı. Kendi sahamızdan çıkamadık ancak ikinci yarıda çok güzel futbol oynadığımızı düşünüyorum. 1-0'dan sonra golü bulsaydık maçı skoru böyle olmayacaktı. 2-0 olduktan sonra oyun zorlaştı ve 2-1 yenildik. Trabzonspor'u kutluyorum" diye konuştu.
Ankaraspor'un forvet oyuncusu Mehmet Yılmaz, saha şartlarının ağır olduğunu dile getirerek, "Trabzonspor ne kadar kötü durumda olsa da büyük bir camiadır. Bu akşam iyi bir takım vardı karşımızda. Maça kötü başladık. İkinci yarının başında kaçırdığımız goller var. Eğer bunları değerlendirebilseydik Trabzonspor'u çok rahat yenebilirdik" şeklinde konuştu

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 02:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?