30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor'da genel kurula doğru

Trabzonspor'da olağan genel kurul öncesi başkan adaylığı için nabız yoklayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Arslan, kongrede aday olmayacağını ve ekibiyle birlikte başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanloğlu'nu destek vereceklerini söyledi.


Konu ile ilgili işadamı Fevzi Bubilik, Nazım Kınalı ve Ömer Hacısalihoğlu ile bugün yemekli bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Yakup Arslan, maddi kaynak bulamadıkları için aday olmadıklarını belirtirken, başkan adaylarından Sadri Şener'in de zoraki bir şekilde toplama usulu bir ekip oluşturduğunu iddia etti. Prof. Dr. Yakup Arslan, yaklaşık 3 ay önce Aralık ayında yapılacak olan Trabzonspor Genel Kurulu'na liste oluşturmak amacıyla çalışma başlattıklarını hatırlatarak, "Arkadaşlarımızla birlikte çok iyi çalışmalar yürüttük. Liste oluşturma çalışması bize göre işin en kolay tarafı. Biz bu listeyi kabaca oluşturduk, ancak gördük ki bu kadarı yetmiyor. Önemli olan, ileride Trabzonspor'u herhangi bir kişinin veya grubun himayesine muhtaç bırakmayacak yeni projeler oluşturmak ve Trabzonspor'u sonsuza dek bağımsız hale getirmek. Şu an Trabzonspor bağımlı bir kuruluş. Açıkçası biz Trabzonspor'u gelecekte birkaç sene sonra kimseye muhtaç olmayacak şekilde plan, proje yapmıştık" dedi.

Arslan, 15-20 gün önce kulübe resmi olarak başvurup gelir-gider ve borç dengesi ile ilgili bilgi istediklerini kaydederek, "Ancak malesef, yetkililer bize sözel olarak cevap verebileceklerini söylediler. Bize bu bir anlam ifade etmedi. Şu bir gerçek ki en az 20 trilyon nakit paraya ihtiyaç var 1 ay içersinde. Bu parayı büyük kulüpler dahil, 1 ay içerisinde kim bulabilir. Çok zor. Bu 5-10 trilyon bir para olsaydı, bunu temin etmeyi göze almıştık, ancak 1 ay içersinde 20-25 trilyon lirayı ödeyecek bir kaynak bulamadık. Bir takım, bir kulüp nasıl olur da 1 ay içerisinde 20-25 trilyon lira nakit para ödeme zorunda bırakılır. Bu çok enteresan bir durum. Esas grubumla geri çekilme nedenimiz bu" diye konuştu.


"Kesinlikle hiçbir listeden yönetime girme niyetim yok" diyen Arslan, "Girmediğim halde de Trabzonspor'a her türlü maddi manevi desteği vermeye hazırım, çünkü biz Trabzonsporlu'yuz. Başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanloğlu'nun düşünceleri benim düşüncülerimle örtüşüyor. Kendisini kararlı gördüm. Kimseden beklentim de yok. İbrahim Bey'e destek vereceğiz. Kendisine 'Kazanmazsanız kesinlikle ve kesinlikle en ufak aykırı ses istemiyoruz, ben destek vereceksem bittikten sonra seçimi kazanan arkadaşları tebrik edeceksiniz, biz de tebrik edeceğiz' dedim. Biz de bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Şu 'bunu' dedi artık bırakmamız lazım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 11:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?