5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor'da moraller bozuk

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Bordo-mavili takımın şampiyon olabilecek en güçlü takımlardan biri olduğunu söyledi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan sonucun kendilerini üzdüğünü belirterek, "Oynanan futbolun karşılığını alamadık. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Daha önceki birkaç maçta da kaçırdığımız goller vardı. Bu maçta da bunu yaşadık. Gol atamadığımız her dakika da takım üzerinde bir gerginlik oluşturdu. Gol becerileri bu gerginlikten etkilendi. Yüksek desteğe ihtiyacımız var. Bu takım kazanabilecek bir takım. Oyuncularıma güveniyorum. Yeniden kazanma
görüntüsüne bürüneceğiz" dedi.


Sezon başında belirttikleri hedeflerden şaşmadıklarını belirten Yanal, "Takım olma yolunda ilerliyoruz. Bundan daha kötü oynadığımız maçlarda kazandığımız maçların ardından sevinci hep birlikte yaşadık. Bizdeki kültür ve anlayış sonuçlara yönelik. Sonuçlara yönelik değerlendirme yaparsak bu kısır döngüden kurtulamayız. Kazandığımız maçlarda daha kötü oynadığımız zamanlar oldu. Ama bugün daha iyi oynamamıza rağmen kariyerli olarak kabul ettiğimiz oyuncuların gol becerilerinin gerginlik nedeniyle etkilendiğine inanıyorum. Ama bunları aşacağız. Gol atamadığımız her dakika gerginlik arttı. Bu saha içindeki oyuncuların diyaloglarına da yansıdı. Trabzonspor, bir yapılanma ve düzenlenme içinde. Bir yoldayız. 25 yıl önce kazanılmış şampiyonluk yolunda ilerlemenin belirli şartları var. Umut tacirliği yapmanın anlamı yok. Arzulu ve ateşli desteği arkamızda görmek istiyoruz" diye konuştu.


Trabzonspor'un şampiyonluk yarışı içinde hep olacağını belirten Yanal, "Sezon başından beri hepimizin söylediği söylemler var. Şampiyon olacağız diye ne ben ne de yönetim kurulumuz bir söylemde bulunmadı. Trabzonspor, şampiyon olabilecek en güçlü takımlardan bir tanesidir. Trabzonspor, çok ciddi bir yapılanma içinde olan bir takım. Bunu devam ettirmek zorundadır. Önümüzde 8 maç var. Bu maçlarda Trabzonspor bana göre yüzde 51 kazanma şansı olan bir takımdır. Başarı, uzun süreli planlamalarla gelir. Bu
konuda anlayış bekliyoruz. İnişler, çıkışlar yaşayacağız. Hepimiz bir halkayız. Bu takım ligin en genç üçüncü takımı. İyi oyuncularımız var. Bu takımın zirveyi ve şampiyonluğu alacak bir ekip olacak. Bu yolculuğun bu kadar kolay olmasını kimse beklemesin. Değerli bir takımımızın olduğunu biliyoruz. Bu süreçte onlara yardımcı olalım" dedi.


Teknik direktör Ersun Yanal, istifa söylemleri ile ilgili olarak ise, "Bu medya aracılığı ile değil, bizim yönetim aracılığıyla oturup konuşacağımız bir konudur. Bu konunun tartışılmaması gerekir ve tartışılmayacak bir konudur" diye konuştu.
Yanal, kaleci Tony Sylva ile ilgili olarak ise, "Sylva'nın oynayamayacak bir sakatlığı yoktu. Maskeyle oynamasının problem yaratacak olmaması nedeniyle tercihimizi yine ondan yana kullandık. Oynayan futbolcumuzu kesmek istemedik" dedi.
Alanzinho ile ilgili olarak ise Yanal, "Alanzinho takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Olayı kısa vadeli düşünmemeliyiz. Kariyeri iyi bir oyuncu. Takımımızın sonuçları alamadığı bir noktaya gelmesi, O'nun da takım içerisindeki performansını etkiliyor. Kazansaydı O'nun için de olumlu şeyler konuşulacaktı" cevabını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?