4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzonspor'da moraller yerinde

Turkcell Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da bahar havası yeni esmeye başladı.

Şampiyonluk yolunda Sivasspor ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi Bordo-mavililerde moralleri yükseltti.


Karadeniz temsilcisi Trabzonspor Mart ayına kötü bir başlangıç yaparken, Nisan ayı içinde oynanan Hacettepe ve Gençlerbirliği müsabakalarının kazanılması yüzleri güldürdü. Zirvede Sivasspor'un ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi Bordo-mavililerde moralleri yükselmesine neden oldu.


Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın geride kalmasıyla birlikte şampiyonluk yarışı kızışırken Trabzonspor ise zirvede 3. sıradaki yerini koruyor. Takımlar arasında fazla puan farkının bulunmaması zirvede bir adım öne geçmek isteyen takımlar arasındaki mücadeleyi artırırken, Bordo-mavili takım bahar aylarına kötü bir başlangıç yapsa da üst üste kazanılan iki maç ve rakiplerinin puan kaybetmesi, Trabzonspor'da bahar rüzgarlarının esmesini sağladı.
Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Trabzonspor 18 puan toplarken, buna karşılık 15 puan kaybetti.


MART AYI TRABZONSPOR YARAMADI
Trabzonspor, Mart ayında ise oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. 1 Mart 2009 tarihinde deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 yenen Karadeniz temsilcisi umutları yeniden yeşertirken 7 Mart'ta evinde ağırladığı Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Ardından 15 Mart'ta Galatasaray ile evinde 2-2 berabere kalan Bordo-mavili takım 21 Mart'ta deplasmanda karşılaştığı Gaziantepspor'a 3-2 yenildi.


BAHAR HAVASI NİSAN AYI İLE GELDİ
Mart ayının bitmesiyle birlikte Trabzonspor Nisan ayına yeni bir umut ile başlamasına karşın 5 Nisan 2009'da evinde oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak taraftarlarını üzdü. 11 Nisan'da Ankara deplasmanından Hacettepe karşısına çıkan Trabzonspor sahadan 4-1'lik farklı bir skor ile ayrılarak moral buldu. 17 Nisan'da ise yine Ankara temsilcisi olan Gençlerbirliği'ni sahasında konuk eden Bordo-mavililer sahadan 2-0'lık skor ile ayrılarak zirvede sürekli olacağını gösterdi.


RAKİPLERİN PUAN KAYBETMESİ MORALLERİ YÜKSELTTİ
Turkcell Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Trabzonspor rakiplerin oynayacağı maçları bekledi. Sivasspor'un Konyaspor deplasmanından rakibi ile 0-0 berabere kalarak 2 puan bırakması, Beşiktaş'ın ise evinde Bursaspor ile 0-0 berabere kalarak 2 puan bırakması Bordo-mavililerde moralleri yükseltti.


Ligde 28. haftanın geride kalmasıyla birlikte Trabzonspor, Sivasspor ile arasındaki puan farkını 4'e indirirken Beşiktaş ile arasındaki puan farkını ise 3'e indirdi ve haftanın da en kârlı takımı oldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 12:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?