30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor'dan Rüştü'ye veto

Trabzonspor'un transfer etmek istediği iddia edilen Fenerbahçe kalecisi Rüştü Reçber'i, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu'ndan sonra yönetici Abdullah Başer de veto etti. Gündemdeki isimlerin Hasagiç, Martinez ve Cordoba olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe’den ayrılması gündemde olan milli kaleci Rüçtü Reçber için Trabzonspor’un hiç bir girişimde bulunmadığı açıklandı.

Haşim Sayitoğlu, dün yapılan Divan Kurulu toplantısında Rüştü için, "İstanbul’da bir takımın kalesini koruyan futbolcuyla anlaştığımız söyleniyor. Bırakın anlaşmayı bu futbolcuyla ilgilenmemiz dahi söz konusu değil" diye konuştu.

Toplantıdan sonra yeniden çıkan, "Rüştü ile el sıkışıldı" şeklindeki haberlere de tepki gösteren Sayitoğlu, "Ben Divan Kurulu toplantısında o kadar insanın önünde bu işin olmayacağını söyledim. Hala Rüştü’nün Trabzonspor’a alındığı söyleniyorsa, daha fazla birşey söylemem doğru olmaz. Bunu çıkaranlara bir anlam veremiyorum" dedi.

Sayitoğlu’nun Rüştü’nün alınmamasını istemesindeki en büyük etkenin tecrübeli kalecinin yaşının ilerlemiş olması ve yüksek fiyatı olduğu öğrenildi.

"KALECİ ARADIĞIMIZ DOĞRU"

Transfer Komitesi Üyesi Abdullah Başer ise Rüştü ile görüşmelerinin dahi olmadığını ifade ederek, “Bu futbolcu gündemimizde yok. Kendisi ile şu ana kadar hiç bir yöneticimiz bir araya gelmedi. Rüştü ile ilgilenmiyoruz” dedi.

Başer, kaliteli bir kaleci için arayışlarının sürdüğünü ifade ederek, “Her takım gibi biz de iyi bir kaleciyi kadromuza katmayı düşünüyoruz. Takımdan ayrılacak kaleci konusunda net bir isim yok. Gönderilecek futbolcuların listesi sadece başkanda. Ancak biz iyi bir kaleci almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 11 Haziran’a kadar da transfere nokta koyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Başer, Çaykur Rizespor’dan alınması gündemde olan Serhat Akyüz ile ilgili olarak, “Gündemimizde bir çok futbolcu var. Ancak biz 4 tane transfer yapacağız. Daha fazlasını alıp da laf olsun diye transfer yapmayacağız” dedi.

Öte yandan kaleci arayışlarını sürdüren Trabzonspor, Gaziantepsporlu Hasagic, Sakaryasporlu Martinez’den sonra Antalyaspor’un kalecisi Cordoba’yı da gündemine aldı. Teknik direktör Ziya Doğan ise Avrupa’da futbolcu avına başladı. Doğan’ın ilk durağı Polonya. Tecrübeli çalıştırıcının burada 1-2 maç izlemesi bekleniyor.

BORÇ TRABZONSPOR’U SARSTI

Trabzonspor’un 18. Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda Asbaşkan Haşim Sayitoğlu’nun açıkladığı “Toplam 29.7 trilyon borcumuz var” sözü camiada şok etkisi yarattı. Göreve geldiklerinde borcun 24 trilyon olduğunu iddia eden Asbaşkan Sayitoğlu, “Borcu artırdığımızı kabul ediyoruz” dedi.

Sayitoğlu’nun bu açıklamalarına sert tepki gösteren Trabzonpor yönetimine muhalif kanat, derhal kongre isterken, Trabzonspor Eski Başkanı Atay Aktuğ’un yaptığı, “Biz kulübü bıraktığımızda açık 4.5 trilyondu. 20 trilyon da borç ödemiştik” açıklamaları ise yönetime tepkilerin çoğalmasına neden oldu.

Yönetim Kurulu, Aralık ayındaki kongreye kadar borcu 24 trilyona indireceğini iddia ederken, Kartal Benzin İstasyonu’ndan ve futbolcu satışından elde edeceği parayı bu açığı kapatmaya ayırması bekleniyor.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 16:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?