5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonsporlu futbolculardan gözdağı

Trabzonsporlu futbolcular, hafta sonu oynayacakları zorlu Fenerbahçe maçı öncesi Ayasofya Müzesi yanındaki bir restoranda sabah kahvaltısı yaparak moral depoladı.


Basın mensuplarının da katıldığı kahvaltıda Bordo-mavili futbolcuların hayli neşeli oldukları gözlenirken, futbolcular müzeye ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştılar. Özellikle Gineli futbolcu İbrahima Yattara ve Alanzinho taraftarların yoğun ilgisine maruz kaldı. Kahvaltı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan golcü futbolcu Gökhan Ünal, kart cezalısı olması nedeniyle geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehirspor maçında forma giyemediğini hatırlatarak, "Geçen hafta takım arkadaşlarım Eskişehirspor karşısında çok güzel bir galibiyet aldı.

Ben cezalıydım, İbrahim Yattara da sakattı. 5-2'lik farklı bir skor alarak çok güzel bir galibiyete imza attılar. Maçları kazanıp üst takımların puan kaybetmesini bekleyecektik. Son iki haftaya baktığımızda üstteki takımlar puan kaybetmedi. Ama ben bu hafta Sivasspor'un Galatasaray karşısında puan kaybedeceğini düşünüyorum. Beşiktaş artık şampiyon gibi. Fenerbahçe karşısında serimizi devam ettirip ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Fenerbahçe karşısında güzel futbolla iyi bir galibiyet alıp ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz" dedi.


Kendi performansını da değerlendiren Gökhan Ünal, "Trabzonspor'da ilk sezonum olmasına rağmen başarılı olduğumu düşünüyorum. İlk sezonda 15 gol, 12 asist çok da kötü bir performans değil. Bu daha iyi olabilirdi, ama ilk sezon için 15 gol bence çok iyi" diye konuştu.


Antrenör Ahmet Özen'in takımın başına gelmesiyle birlikte oyun sisteminde bir değişikliğe gidildiğini belirten golcü oyuncu, "Ahmet hocanın gelişiyle birlikte sadece biraz sistem değişti. Takım biraz daha rahat oynamaya başladı. Ben de rahat oynamaya başladım. Takım olarak gol yükünü çoğalttık. Ahmet hocanın gelişiyle birlikte 4 maç kazanarak seri galibiyet yakaladık. Şampiyonluk potasına girdik, ama şampiyonluk artık çok zor" şeklinde konuştu.


Bordo-mavili takımın bir diğer golcü futbolcusu Umut Bulut ise, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Ligin son maçı. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Sivasspor'un da puan kaybetmesi ile Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Hedefimiz bu" açıklamasını yaptı.


Bu sezonun genel anlamda kendileri için iyi geçtiğinin altını çizen Umut Bulut, "Evimizdeki son maç olan Fenerbahçe maçını da kazanarak ligi galibiyetle kapatmak istiyoruz. Fenerbahçe maçına taraftarımız farklı bakıyor. Bu maçın taraftarımız için ne anlam ifade ettiğini de iyi biliyoruz. Taraftarlarımızı galibiyetimizle mutlu etmek istiyoruz" dedi.


Brezilyalı futbolcu Alanzinho ise, Fenerbahçe maçının hem şehir hem de takım için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını kaydederek, "Bunu kendi aramızda da konuşuyoruz. Onun için bu haftaki idmanlarda farklı geçecek. Ayrıca ilk defa Roberto Carlos'a karşı oynayacağım. Daha önce hiç karşılaşmamıştım" diye konuştu.


Alanzinho, Norveç basınına yaptığı açıklamalar ve pişmanlık ifadeleri ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine ise, "Trabzonspor'a ilk geldiğim dönemde bir memnuniyetsizlik vardı. Yeni bir takıma gelmiştim. Uyum sorunu vardı ve sürekli 11'de olmak istiyordum. Ama yedek kulübesinde oturdum. Memnuniyetsizliğim bundan kaynaklanıyordu. Ama şimdi sürekli oynuyorum ve bu memnuniyetsizlik kalktı. Buradaki uyum sürecini hızlı bir şekilde atlattım. 10 maçtan daha fazla sahada yer aldım. Norveç sonrası dönemi
hasarsız atlattım. Bu sezonun ortasında geldim ve bunun zorluklarını yaşadım. Gelecek sezon benim için daha iyi olacak. Sezon öncesi kampın yararlı geçeceğine inanıyorum. Takıma uyumum böylece daha da iyi olacak" ifadelerini kullandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?