5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzonspor'un resmi yiyeceği!

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kaynaklarından olan fındığı tanıtmak için, maç öncesi rakip takım taraftarlarına fındık dağıtma kararı aldı.

Uygulama, Trabzonspor'un ilk deplasman maçında, bordo-mavili oyuncuların rakip takım taraftarlarına fındık atmasıyla başlatılacak.

Bu ilginç uygulama için, Trabzonspor Kulübü, bir de logo hazırladı. ''Finduk: Trabzonspor'un resmi yiyeceği'' yazılı logoda, yeşil kabuklu bir fındık fotoğrafı ile bordo-mavili kulübün logoları birlikte kullandı.

Taraftar projesi olduğu belirtilen uygulamanın, Karadeniz ekibinin ilk deplasman maçı olan Antalyaspor ile yapacağı karşılaşmada başlatılacağı belirtildi.

Maç öncesi bordo-mavili oyuncular, küçük poşetler halinde hazırlanan fındıkları, rakip takım taraftarlarına atacak. Taraftarlara ikram edilecek fındıkların ise Trabzon Ticaret Borsası tarafından sağlanacağı belirtildi.

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un yalnız sportif değil, sosyal ve ekonomik faaliyetleri olan bir kulüp de olduğunu söyledi.

Daha önce yöresel oyun olan ''Kolbastı''nın tanıtımına katkı sağladıklarını, hamsi günü etkinlikleri düzenlediklerini, bunun yanında gelecek yıl hamsiyi çağrıştıran gümüş pul desenli gri forma giymeyi planladıklarını dile getiren Yener, ''Trabzonspor, sadece sportif anlamda değil, Trabzon'u ve bölgemizi simgeleyen tüm unsurlara sahip çıkma duyarlılığını sürdürecektir. Trabzonspor'un bu gibi konularda, turizme yardımcı olması, üzerine düşen bu görevden kaçmaması lazım. Fındık, hamsi, kolbastı tanıtımı düşünülmüş projelerdir. Ticaret Borsası da sağolsun fındık konusunda katkı sağladı'' diye konuştu.

Yener, fındığın tanıtımıyla bölgenin ekonomik kazanç da sağlayacağını kaydederek, ''Biz de bu konuda herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza hemen başlayacağız'' dedi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ise borsa olarak fındığın tanıtımı konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Fındığın tanıtımına katkı sağlayacak olan herkese her türlü desteği veririz. Trabzonspor gibi bir markanın fındığı tanıtımında etkili olacağını düşünüyoruz. Kendilerine bu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

...
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?